Τον παράγοντα έδρα θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στην διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες στα πέντε παιχνίδια, που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στο φαληρικό στάδιο έχουν πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες και φιλοδοξούν να διευρύνουν το ρεκόρ τους σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να στηρίζονται κυρίως στο δημιουργικό τους «κομμάτι» ιδιαίτερα στους αγώνες που δίνουν στη φυσική τους έδρα, ωστόσο, ένας από τους σημαντικότερους λόγους, που έχουν φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας είναι η εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε αυτές τις πέντε πρώτες εντός έδρας αναμετρήσεις της, έχει καταφέρει να πετύχει το απόλυτο διατηρώντας το ανέπαφο της εστίας της στα τέσσερα παιχνίδια (σ.σ. με Κέρκυρα 2-0, Αστέρα Τρίπολης 3-0, Άρη 1-0 και Πανιώνιο 5-0), ενώ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και αυτό από τον Ολυμπιακό Βόλου στο 3-1 επί των νεοφώτιστων.

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει ανάλογες επιδόσεις στην αμυντική του λειτουργία από την προηγούμενη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας.
Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο της περιόδου 2008-09 ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις τέσσερα τέρματα (από Αστέρα Τρίπολης (3-1), Πανσερραϊκό (4-1), Πανιώνιο (4-1) και Θρασύβουλο (2-1) μετρώντας εννιά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις του πρώτου γύρου.

Πηγή:gazzetta.gr