Μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει «δυνατά χαρτιά» στις μεταγραφικές του επιλογές από την αγορά του εξωτερικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κοιτά και το τι υπάρχει στην Ελλάδα. Οι νταμπλούχοι παρακολουθούν και εξετάζουν αρκετούς νεαρούς και πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία αυτή  ανήκουν ο Δημήτρης Πινακάς και ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φως των Σπορ».

Ο επιθετικός της ΑΕΛ είναι 19 ετών και ήδη έχει ξεχωρίσει, καθώς αυτήν τη σεζόν έχει 6 γκολ στο πρωτάθλημα και δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο νεαρός φορ έχει καταφέρει να σκοράρει σε βάρος του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΣ Γιάννινα (δύο φορές) και του Βόλου.

Στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» παρακολουθούν την πορεία του Πινακά, ο οποίος φημολογείται ότι απασχολεί και ομάδες από το εξωτερικό, ενώ οι «βυσσινί» τον κοστολογούν στα 3 εκατ. ευρώ.

Ο Ουές, από τη μεριά του, είναι ένας παίκτης που είναι διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Ελλάδας και εξετάζεται ως λύση για το δεξί άκρο της άμυνας. Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ κάνει λόγο για ειλημμένη απόφαση για την απόκτησή του.

Την τρέχουσα σεζόν έχει παίξει σε 13 ματς με τη φανέλα του ΟΦΗ, με τον οποίο δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2024. Η όποια κουβέντα για μεταγραφή γίνεται με φόντο τη θερινή μεταγραφική περίοδο, ώστε να μπορέσει να έχει περισσότερα ματς στα πόδια του και στη συνέχεια να προχωρήσουν οι επαφές για την απόκτησή του.

Επιμένουν στην Αγγλία για Παπασταθόπουλο

Αγγλικά ρεπορτάζ συνεχίζουν να συνδέουν τον Ολυμπιακό με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αλλά για να υπάρξουν σχετικές εξελίξεις, πρέπει να φύγει στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο κάποιος από τους υπάρχοντες στόπερ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sun και άλλων αγγλικών ΜΜΕ, οι Πειραιώτες έχουν πάντα ανοικτά τα… ραντάρ τους για τον έμπειρο στόπερ, όμως έχουν ανταγωνισμό από συλλόγους όπως η Φενέρμπαχτσε. Πάντως, το γεγονός ότι εκείνος έχει εξαιρετική σχέση με τον Βασίλη Τοροσίδη (είναι κουμπάροι), είναι ακόμη ένα «συν» για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Κίνηση για την απόκτηση Λοβέρα από την Άντερλεχτ

Παράλληλα, στο «μέτωπο» των πιθανών αποχωρήσεων, στο προσκήνιο βρίσκεται το όνομα του Μάξι Λοβέρα. Όπως αναφέρουν βελγικά Μέσα, ο Αργεντινός βρίσκεται στο στόχαστρο της Άντερλεχτ εδώ και αρκετό καιρό, οπότε έγινε η πρώτη κρούση στους «ερυθρόλευκους».

Ωστόσο, οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού φαίνεται πως είναι υψηλότερες από αυτά που μπορούν να προσφέρουν οι «μοβ», οπότε προς το παρόν το θέμα παγώνει. Αν και είναι δύσκολο σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα να επανέλθουν οι Βέλγοι με νέα πρόταση, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.