Το προσεχές Σάββατο θα κριθεί ο τίτλος στο ισπανικό πρωτάθλημα στο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο στο «Καμπ Νου», με τους Καταλανούς να κατακτούν το πρωτάθλημα με νίκη και τους Μαδριλένους να… βολεύονται και με ισοπαλία.

Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται και κάνει κύκλους, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί πριν από μισό και πλέον αιώνα σε ανάλογη θέση, με την κατάληξη να είναι αρνητική για τους μεν και θετική για τους δε…

Τη σεζόν 1945/46, η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν για την τελευταία αγωνιστική τη Σεβίλλη γνωρίζοντας πως θα στεφόταν πρωταθλήτρια μόνο με νίκη. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν προηγηθεί στο 5’ με τον Αραούχο και παρότι οι «μπλαουγκράνα» είχαν ισοφαρίσει στο 63’ δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τον τίτλο έχοντας διαφορά έναν βαθμό από την «Μπάρτσα» και τριών από τη Ρεάλ.

Πέντε χρόνια μετά, η Ατλέτικο βρέθηκε σε παρόμοια θέση με αυτή που είναι και τώρα, απέναντι-κι αυτή-στη Σεβίλλη. Στους «ροχιμπλάνκος» αρκούσε και τότε μία ισοπαλία για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 20’ με τον Ντομενέκ, αλλά ο Μπεν Μπαρέκ στο 43’ είχε πετύχει το χρυσό γκολ για τους Μαδριλένους, που πήραν τον τίτλο με διαφορά δύο βαθμών από τη Σεβίλλη και τριών από τη Βαλένθια.

Ποιος θα χαμογελάσει τώρα;

Πηγή: sport-fm.gr