Μπορεί το πρωτάθλημα να κρίθηκε πρόωρα, αλλά όλα τα υπόλοιπα μέτωπα στη φετινή Bundesliga παραμένουν ανοιχτά μέχρι και την τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Ξεκινώντας από τα ψηλά προς τα χαμηλά, υπάρχουν εκκρεμότητες για το Champions League πέραν της σίγουρα πρώτης Μπάγερν και της σίγουρα δεύτερης Ντόρτμουντ. Η Σάλκε είναι στην τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους και θα μείνει σε αυτή με νίκη επί της Νυρεμβέργης ή αν δεν κερδίσει η Λεβερκούζεν τη Βέρντερ. Αντίθετα, αν οι «βασιλικοί μπλε» χάσουν και οι «ασπιρίνες» κερδίσουν, θα τους κλέψουν το απευθείας εισιτήριο. Βέβαια η Λεβερκούζεν δεν είναι καν σίγουρη πως θα παίξει στα προκριματικά. Κι αυτό γιατί είναι στην τέταρτη θέση και μόλις έναν βαθμό μπροστά από τη Βόλφσμπουργκ, που υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ, που είναι στο -3 από την τέταρτη θέση. Η Λεβερκούζεν υπερτερεί της Βόλφσμπουργκ στην ισοβαθμία, όχι όμως και της Μπορούσια που έχει ελπίδες ακόμη και για το Champions League…

Σε ό,τι αφορά το Europa League, δύο εκ των Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ έχουν εξασφαλισμένη θέση, αλλά εκκρεμεί το τελευταίο εισιτήριο. Στην έβδομη και προνομιούχο θέση είναι η Μάιντς, που υποδέχεται το Αμβούργο, ενώ ένα βαθμό πίσω της είναι η Άουγκσμπουργκ που φιλοξενεί την Άιντραχτ. Ρευστή είναι και η ισοβαθμία, αφού η Μάιντς έχει συντελεστή -3 και η Άουγκσμπουργκ -1.

Τέλος, για τη μάχη της σωτηρίας, Αμβούργο (27β., συντελεστής -23), Νυρεμβέργη (26β., συντελεστής -30) και Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (25β., συντελεστής -29) θέλουν τη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας, που λογικά θα είναι η Γκρόιτερ Φιρτ. Το Αμβούργο είναι σε καλύτερη μοίρα αλλά παίζει με τη Μάιντς που έχει κίνητρο, η Νυρεμβέργη δοκιμάζεται στην έδρα της Σάλκε που επίσης δεν είναι αδιάφορη, ενώ η Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ αντιμετωπίζει τη Χόφενχαϊμ που δεν έχει στόχο.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική:

Σάββατο 10/5 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Σάλκε-Νυρεμβέργη
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης
Ανόβερο-Φράιμπουργκ
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Μάιντς-Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ

Πηγή: sport-fm.gr