Η Ελλάδα προηγήθηκε επί της Αυστρίας σε φιλικό αγώνα, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 δεχόμενη δύο γκολ σε τρία λεπτά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και πίεσαν αρκετά στα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα του γηπέδου. Αυτό θα άλλαζε στη συνέχεια, αφού οι Αυστριακοί δε γινόταν να… βομβαρδίζουν, αλλά τα προβλήματα στον δημιουργικό τομέα παρέμεναν.

Ουσιαστικά, από το πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα μπορούσε να κρατήσει ένα θετικό και ένα αρνητικό. Το θετικό είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν ένιωσε να κινδυνεύει πραγματικά σε κανένα σημείο, το αρνητικό ήταν ότι δεν μπορούσε να κάνει όχι ευκαιρία αλλά ούτε καν… υποψία φάσης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τον Φαν Σιπ άρχισε τις αλλαγές και η εθνική ομάδα έδειχνε να δουλεύει σωστά στο passing game ξεκινώντας από την άμυνα, χωρίς αυτό να μεταφράζεται και σε κάτι καλό μπροστά όμως. Τουλάχιστον μέχρι το 63ο λεπτό, όταν ήρθε και το γκολ.

Ο Φούντας πέρασε τον Λάινερ και έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Φορτούνη, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε για το 0-1. Αποτέλεσμα που -δυστυχώς- δεν κατάφερε να κρατήσει ως το τέλος η Ελλάδα, αφού στο 77′ οι Αυστριακοί συνεργάστηκαν ωραία και ο Γκρίμπιτς, από την ασίστ του Γκέγκοριτς, έκανε το 1-1.

Και μέχρι να ανασυνταχθεί η εθνική ομάδα, ήρθε στο 80′ και το 2-1 από τον Μπάουμγκάρνερ, μετά την πάσα του Σάουμπ και το άδειασμα στον Μιχαηλίδη, δίνοντας τη νίκη στην Αυστρία και υποχρεώνοντας σε φιλική ήττα την Ελλάδα.

Αυστρία: Περβάν, Φράιντλ, Τρίμελ, Ντράγκοβιτς, Χίντεργκερ, Χολτσχάουσερ (66′ Γκρέγκοριτς), Σκοπφ, Ίλσανκερ, Μπάουμγκάρντερ, Ονισίβο, Γκρμπιτς.

Ελλάδα: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Κυριακόπουλος, Σβάρνας (46′ Λυκογιάννης, 65′ Μπακασέτας), Τζαβέλλας, Κουρμπέλης (46′ Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Μανταλος (46′ Ζέκα), Λημνιός, Φούντας (65′ Κουλούρης), Φορτούνης.