Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια αναδεικνύεται ο Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά φέτος δεν είχε ούτε γκολ.

Ο Αργεντινός επιθετικός σε 13 επίσημα ματς της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις σε 3 βασικός. Σε άλλα 5 χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, ενώ στα υπόλοιπα 5 δεν αγωνίστηκε καθόλου. Στο πρωτάθλημα ο 27χρονος άσος μετράει μόλις 3 συμμετοχές σε 7 αγωνιστικές.

Στο Γιουρόπα Λιγκ έχει παίξει σε 4 από τα 5 συνολικά ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ. Με τη συμμετοχή του στο ματς του Κυπέλλου απέναντι στον Πανθρακικό, έκανε την επανεμφάνισή του έπειτα από καιρό στις εγχώριες διοργανώσεις καθώς είχε να αγωνιστεί από το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Στην Κομοτηνή, ο Μπλάνκο πέτυχε και τα πρώτα του γκολ τη φετινή σεζόν φτάνοντας τα 60 συνολικά σε 138 επίσημα ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ. Μάλιστα, είχε να σκοράρει 161 μέρες (από το ματς με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ στις 19 Μαίου). Με την εμφάνισή του απέναντι στον Πανθρακικό φώναξε βροντερά το παρών στον Μανόλο Χιμένεθ, υπενθυμίζοντας ότι η «Ένωση» έχει μια αξιόπιστη λύση για το εύκολο γκολ.

Άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα που βρισκόταν στη ναφθαλίνη, πλήρωνε την κόντρα του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς καθώς δεν τέθηκε ποτέ θέμα για τις εκτελεστικές του δυνατότητες. Πλέον με τον Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Αργεντινός επιθετικός ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του Μπλάνκο τη φετινή σεζόν

Γιουρόπα Λιγκ

Νταντί-ΑΕΚ

Δεν αγωνίστηκε

Γιουρόπα Λιγκ

ΑΕΚ-Νταντί

Μπήκε στο 58΄

Πρωτάθλημα

Κέρκυρα-ΑΕΚ

Μπήκε στο 67΄

Πρωτάθλημα

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός

Δεν αγωνίστηκε

Γιουρόπα Λιγκ

ΑΕΚ-Χάιντουκ

Μπήκε στο 90΄

Πρωτάθλημα

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης

77΄

Πρωτάθλημα

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ

Μπήκε στο 86΄

Γιουρόπα Λιγκ

Ζενίτ-ΑΕΚ

Μπήκε στο 82΄

Πρωτάθλημα

ΑΕΚ-Skoda Ξάνθη

Δεν αγωνίστηκε

Πρωτάθλημα

Άρης-ΑΕΚ

Δεν αγωνίστηκε

Γιουρόπα Λιγκ

Άντερλεχτ-ΑΕΚ

Βασικός

Πρωτάθλημα

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Δεν αγωνίστηκε

Κύπελλο

Πανθρακικός-ΑΕΚ

79΄ (χατ τρικ)

Πηγή: gazzetta.gr