Το 3-1 του «Παρκ Ντε Πρενς» δίνει ένα καλό προβάδισμα στην Παρί, αλλά η Τσέλσι δεν έχει πει την τελευταία της λέξη και ο επαναληπτικός στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απόψε προμηνύεται άκρως ενδιαφέρων.

Η Παρί προέρχεται από το 3-0 επί της Ρεμς, που ήταν η όγδοη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και έξι αγωνιστικές πριν το τέλος τη φέρνει στο +13 από τη δεύτερη Μονακό. Ο Λοράν Μπλαν έχει έναν, αλλά μεγάλο πονοκέφαλο για τη ρεβάνς της Τρίτης, καθώς ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι τραυματίας.

Η Τσέλσι νίκησε με 3-0 τη Στόουκ και παραμένει στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Ραμίρες και οι Μάτιτς-Σαλάχ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ αμφίβολος είναι ο Ετό για τον Ζοσέ Μουρίνιο, που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στα προημιτελικά.

Διαιτητής θα είναι ο Πέδρο Προένσα. Ο 43χρονος ρέφερι, που είναι οικονομικός διευθυντής στο επάγγελμα, είχε διευθύνει το 2012 τον τελικό μεταξύ Τσέλσι και Μπάγερν στο Μόναχο, όπου οι «μπλε» είχαν επικρατήσει 4-3 στα πέναλτι. Την ίδια χρονιά είχε «σφυρίξει» και τον τελικό του Euro 2012 μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας. Ήταν ακόμη διαιτητής πέρσι στο Τσέλσι-Γιουβέντους 2-2 για τους ομίλους, ενώ ουδέποτε έχει βρεθεί στο δρόμο της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων το 2004. Μάλιστα η Παρί ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος της Τσέλσι στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει με 3-0 στο Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο δεν υπήρχε σκορ (0-0). Τον Ιούλιο του 2012 είχαν αναμετρηθεί σε ένα φιλικό στη Νέα Υόρκη που είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

Οι «μπλε» έχουν τέσσερις νίκες (χωρίς μάλιστα να δεχτούν γκολ) και μία ισοπαλία ως γηπεδούχοι απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ενώ έχει προκριθεί επτά φορές στις δώδεκα περιπτώσεις που είχε χάσει εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό ματς (μετρώντας μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό μετά από ήττα 3-1). Η Παρί μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες επί αγγλικού εδάφους, ενώ έχει καταφέρει να πάρει το εισιτήριο στις έντεκα από τις 14 περιπτώσεις που είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της (και έχει 3/4 όταν είχε κερδίσει με δύο γκολ διαφορά στο Παρίσι).

Πηγή: sport-fm.gr