Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο κύπελλο επίλεκτων αθλητών της άρσης βαρών που διοργανώθηκε στο Σάββατο στην Πτολεμαΐδα. Σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο, οι έλληνες αθλητές έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση σημειώνοντας αξιόλογες επιδόσεις.

Η Ευτυχία Ανανιάδου του ΠΑΚ Χαλανδρίου και ο Θόδωρος Ιακωβίδης του Πανελληνίου Γ.Σ. κατέκτησαν την πρώτη θέση σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα, βάσει της αξιολόγησης που υπήρξε έναντι της παγκόσμιας επίδοσης των κατηγοριών του σωματικού βάρους τους.

Η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ αλλά και του δήμου Εορδαίας ήταν καθοριστική για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης και όπως μεταφέρθηκε κατά την τελετή έναρξης από τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες διοργανώσεις στο εγγύς μέλλον στην ευρύτερη περιοχή.

Αποτελέσματα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. Ανανιάδου Ευτυχία (ΠΑΚ Χαλανδρίου) 115κ.-140κ.-255κ. 0.76%
2. Αθανασιάδου Άννα (Φ.Ο. Αριδαίας) 77κ.-95κ.-172κ. 0.74%
3. Μπεντέλη Κωνσταντίνα (Υπερίων Τούμπας) 75κ.- 94κ.-169κ 0.67%

ΑΝΔΡΕΣ
1. Ιακωβίδης Θόδωρος(ΠΓΣ) 151κ.-180κ.- 331κ. 0.84%
2. Δεμελίδης Ελευθέριος(Σπόρτινγκ Πυλαίας) 145κ.- 180κ.- 325κ. 0.77%
3. Σαλτσίδης Χρήστος(ΠΑΟΚ) 150κ.-175κ.-325κ. 0.77%

«Αν και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της περιόδου υπήρξαν καλές επιδόσεις στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Πτολεμαΐδα. Το μυαλό μου είναι πλέον στην προετοιμασία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όλα γίνονται με σκληρή δουλειά και θέλω να είμαι στην καλύτερη κατάσταση μου, όταν έρθει η στιγμή», δήλωσε Ευτυχία Ανανιάδου.

«Ήταν ένας καλός αγώνας που μας βοήθησε ώστε να έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της περιόδου και έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας για τις επίσημες διοργανώσεις. Ήταν μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε , ώστε στην συνέχεια να προετοιμαστούμε κατάλληλα», σημείωσε από τη μεριά του ο Θόδωρος Ιακωβίδης.

Στη συνεισφορά των σωματειακών προπονητών αλλά και στο «νέο αίμα» του αθλήματος αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βαλέριος Λεωνίδης.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν αρκετοί νεαροί κυρίως αθλητές που έχουν δυνατότητες. Άλλωστε πέρσι φέραμε πολλά μετάλλια στην Ελλάδα από διεθνείς διοργανώσεις και το σημαντικότερο είναι ότι προέρχονταν από μικρές ηλικίες. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που δεν μας επιτρέπουν να προετοιμαστούμε κατάλληλα, λόγω της μικρής επιχορήγησης. Προσπαθούμε όμως να αξιοποιούμε την κάθε ευκαιρία και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σωματειακούς προπονητές για την δουλειά που κάνουν με τους αθλητές. Θα συνεχίσουμε ανάλογα και έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερες υποδομές και παράλληλα να αξιοποιήσουμε τους αθλητές που ήδη έχουν αναδειχθεί», τόνισε.

Την ικανοποίηση του για τη διεξαγωγή των αγώνων στην Πτολεμαΐδα αλλά και την προοπτική συνέχισης της συνεργασίας και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ Κίμωνας Στεριώτης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε με την ΕΟΑΒ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Στην καρδιά της ενεργειακής Ελλάδας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και μάλιστα ευελπιστούμε αυτοί οι αγώνες να καθιερωθούν και να έχουν και διεθνή χαρακτήρα. Θα είμαστε κοντά στην ομοσπονδία και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί πάλι στη Δυτική Μακεδονία», δήλωσε.