Για τις νέες, πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η πανδημία του κορονοϊού μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική, διαδικτυακή αθλητική εκπομπή «Carrusel Deportivo».

Ο Καταλανός, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρθηκε ακόμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, τις σκέψεις του για τον Παναθηναϊκό, τόνισε πως η κρίση θα δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά κάθε ομάδας να αναπτυχθούν ποδοσφαιρικά πολύ περισσότερο, ξεχώρισε από το ρόστερ των «πράσινων» τους  Πούγγουρα, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Σαραβάκο ως «…τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών», ενώ έκανε και μία σχετική… πλάκα, ζητώντας τη μεταγραφή του Μέσι.

Αρχικά ο Ρόκα αναφέρθηκε για τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και την καραντίνα, που την πέρασε στο σπίτι του, δίπλα στην οικογένειά του στη Βαρκελώνη. «Ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος (σ.σ. Γιάννης Αλαφούζος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης) είδαν την κατάσταση και μου επέτρεψαν να επιστρέψω στο σπίτι μου. Τουλάχιστον μπόρεσα να περάσω αυτές τις δύσκολες στιγμές με την οικογένεια μου» τόνισε αρχικά ο Ρόκα και συμπλήρωσε για τη σημερινή επάνοδο των παικτών του Παναθηναϊκού στο προπονητικό κέντρο για τις απαραίτητες εξετάσεις για τον ιό Covid-19:

«Έχουμε κάνει ήδη όλα τα τεστ στους παίκτες και περιμένουμε να μας στείλει η Superleague το ακριβές πρωτόκολλο. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ημερομηνία επανέναρξης των ομαδικών προπονήσεων».

Για τη δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, υπογράμμισε πως «…είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αυτό που του δίνει μεγάλη γοητεία είναι το πάθος με το οποίοι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα τα ντέρμπι είναι στα… άκρα. Και από την καλή και από την κακή πλευρά», ενώ αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες που θα έχουν μπροστά τους οι πιο ταλαντούχοι παίκτες, όλων των ομάδων, αλλά και του Παναθηναϊκού.

«Ήρθε η στιγμή για να προωθήσουμε και να δώσουμε ευκαιρίες στους παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αυτό επηρεάζει και τη μεταγραφική αγορά, καθώς δεν μπορούμε να κινηθούμε με βάση συγκεκριμένα δεδομένα».

Και πρόσθεσε για τους παίκτες που θα πρότεινε στις ισπανικές ομάδες: «Θα πρότεινα τους Πούγγουρα, Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη. Είναι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές που πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής, έχουν πολύ ταλέντο και σε λίγο θα κληθούν στην Εθνική».

Για τις περικοπές στα συμβόλαια των παικτών, ο Ρόκα ήταν ξεκάθαρος: «Η δική μου άποψη είναι πως θα ήταν άσχημο να κάνεις περικοπές σε ένα σύλλογο και μετά να πας στη μεταγραφική αγορά και να ξοδέψεις το “Χ” ποσό σε εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ποδοσφαιριστών».

Όταν ακολούθως ο ένας Ισπανός ρεπόρτερ (από τους τρεις του πάνελ) τον ρώτησε ποιον παίκτη θα ήθελε από τη LaLiga, ο 45χρονος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έκανε μία ωραία… ντρίμπλα κι απάντησε γελώντας «…θα ήθελα να πάρω δανεικό τον Μέσι».

Αντίθετα, έδειξε να «συνοφρυώνεται» όταν η συζήτηση πήγε στο ισπανικό πρωτάθλημα και την όλη κατάσταση με τον κορονοϊό στην πατρίδα του. «Νομίζω ότι δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο στην Ισπανία φέτος. Όμως όλα δείχνουν ότι τον Ιούνιο θα μπορούσε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Η LaLiga θέλει να αντιμετωπίσει έναν ποδοσφαιριστή που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάποιον που είναι τραυματίας. Προφανώς και δεν είναι το ίδιο».