Την ώρα που η αγωνία για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη πήρε μικρή παράταση, ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με τον Έισι Λο. Μετά από επαφές 3-4 ημερών με τον Αμερικανό γκαρντ που βρίσκεται στην πατρίδα του, οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν μαζί του σε όλα για διετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει περίπου 800.000 ευρώ ετησίως, ήτοι αύξηση σχεδόν 50% σε σχέση με τη φετινή περίοδο.

Μοναδική «απειλή» για την παραμονή του Έισι Λο αποτελεί το ΝΒΑ. Ο 28χρονος άσος ζήτησε και το αίτημά του έγινε δεκτό να έχει έναν όρο (πιθανότατα ως το τέλος του μήνα) για να παίξει σε ομάδα της πατρίδας του. Πάντως οι πιθανότητες δεν είναι πολλές για να βρει στο ΝΒΑ ομάδα που θα του προσφέρει εγγυημένο συμβόλαιο με αρκετά χρήματα (σχεδόν απίθανο να βρει όσα του δίνει ο Ολυμπιακός) και ταυτόχρονα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού και ο ίδιος δεν θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να παίζει ελάχιστα. Κάποιες ομάδες του ΝΒΑ έχουν εξετάσει την περίπτωσή του, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Παράλληλα στις θέσεις των γκαρντ υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο ΝΒΑ και μόνο οι μεγάλοι σταρ παίρνουν μεγάλα συμβόλαια.

Αντίστοιχη συμφωνία με τον Λο υπήρχε και πέρσι, καθώς και τότε είχε δικαίωμα μέχρι τις 25 Ιουλίου να «σπάσει» τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό για να παίξει στο ΝΒΑ. Η ημερομηνία εκείνη παρήλθε, ο Αμερικανός δεν βρήκε κάτι ενδιαφέρον και τελικά έμεινε με τα… γνωστά αποτελέσματα.

Περί ψηλών

Η περίπτωση απόκτησης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη δυσκόλεψε για τον Ολυμπιακό, καθώς στο κόλπο για την απόκτησή του μπήκε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που είναι έτοιμη να του προσφέρει περισσότερα από το 1 εκατ. ευρώ των «ερυθρολεύκων» για διετές συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα στρέψει τώρα την προσοχή του στην ενίσχυση της front line με έναν άλλο Έλληνα σέντερ, τον Βασίλη Καββαδά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε συνεργαστεί μαζί του στον Πανιώνιο και θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει καλή επένδυση. Ο παίκτης, που και πέρσι κυνήγησαν οι πρωταθλητές Ευρώπης, έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά εκτιμάται πως μπορεί να αποκτηθεί με ένα μικρό ποσό.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κινείται για έναν σέντερ με καλό όνομα και (κυρίως) επιθετικές ικανότητες. Ο Πολ Ντέιβις αρέσει, αλλά το συμβόλαιό του με τη Χίμκι σε συνδυασμό με το δικό του υψηλό κασέ καθιστούν δύσκολη, όχι όμως αδύνατη, αυτή τη μεταγραφή.

Πηγή: sport-fm.gr