Η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα και μόνο είναι ο μεγάλος στόχος του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του ΟΦΗ. Ο νέος προπονητής του κρητικού συλλόγου απέφυγε να μιλήσει για την επίθεση που του έγινε…

Ο Έλληνας τεχνικός μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε αρχικά: «Δεν θέλουμε να τίποτε άλλο εκτός από την άνοδο. Τι άλλο μπορεί να έχει ως στόχο μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ;», τόνισε, ενώ έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά. «Δεν θέλω να πω αυτά που λένε κάποιοι προπονητές όταν αναλαμβάνουν μια νέα ομάδα, ότι δηλαδή παρέλαβα καμένη γη και τα λοιπά. Ο ΟΦΗ έχει καλό υλικό, αλλά δεν έχει δώσει αυτά που μπορεί να δώσει. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν μοχθήσεις και δεν καταθέσεις την ψυχή σου, δεν μπορείς να πάρεις τα παιχνίδια. Η εποχή που κέρδιζε η φανέλα έχει περάσει. Κάθε Κυριακή δίνουμε όλοι εξετάσεις. Ο ΟΦΗ σαν σύλλογος είναι μεγάλος και αποτελεί έξτρα κίνητρο για κάθε αντίπαλο να μας κερδίσει. Έχουμε ένα κράμα νέων παιδιών με φιλοδοξίες κι έμπειρων παικτών».
Για τις συνθήκες εργασίας στη νέα του ομάδα είπε: «Για να μπορείς να αποδώσεις πρέπει να υπάρχουν καλές συνθήκες. Ο ΟΦΗ έχει ένα φανταστικό αθλητικό κέντρο, από τα πέντε καλύτερα στην Ελλάδα, ενώ το Ηράκλειο είναι πολύ όμορφη πόλη, τώρα που τη γνωρίζω καλύτερα από κοντά».

Για τον τρόπο που τον υποδέχτηκε ο κόσμος στο Ηράκλειο, πρόσθεσε: «Αν δεν ήμουν αποδεκτός από τον κόσμο, θα τα είχα μαζέψει και θα είχα γυρίσει πίσω. Είναι σημαντικό να σε αποδέχεται ο κόσμος. Όταν ένας προπονητής διχάζει μια ομάδα, όπως συνέβη με τον Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ, υπάρχει πρόβλημα».

Για τη συνεργασία του με τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Νίκο Μαχλά, ανέφερε: «Είχαμε μια σχέση σαν συναθλητές. Είχαμε παίξει όμως μόνο σαν αντίπαλοι, δεν βρεθήκαμε όχι στην Εθνική. Δεν είχε τύχει. Εκείνος πήγε στην Εθνική όταν εγώ ήμουν προς τη δύση της καριέρας μου. Είμαστε και οι δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου με ανοιχτό μυαλό και ιδέες για το ποδόσφαιρο».

Τέλος για το αν τον προβληματίζουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, απάντησε: «Και πού δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα; Το σύνολο των ομάδων έχουν προβλήματα. Εμείς έχουμε κόσμο, χθες είχαμε στην προπόνηση όσο κόσμο έχουν άλλες ομάδες στα παιχνίδια τους. Μια φορά επί εποχής Σαλιαρέλη στον Ολυμπιακό, κάναμε απεργία. Κι εγώ και ο Τάσος Μητρόπουλος, λέγαμε πως δεν κάνουμε απεργία, είτε πληρωθούμε είτε όχι. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, ξεχνάς τα χρήματα».

Πηγή: gazzetta.gr