Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι φορές που δρα κόντρα στο «ρεύμα» και την κοινή ποδοσφαιρική λογική, δημιουργώντας ένα κλίμα γενικότερης αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε έντονο βαθμό σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες της δεύτερης θητείας του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Το θέμα δεν αφορά τόσο τη διάταξη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, όσο κυρίως την επιλογή των παικτών που απαρτίζουν τις αρχικές επιλογές του 46χρονου τεχνικού. Μία από τις εμμονές που χαρακτηρίζουν τον τρόπο σκέψης του Βαλβέρδε αφορά την εμμονή που δείχνει στο πρόσωπο του Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Βάσκος πιστεύει μέχρι… παρεξηγήσεως στις δυνατότητες του συμπατριώτη του, τον οποίο έφερε ο ίδιος στον Πειραιά από τη Βιγιαρεάλ και σκοπεύει να τον μονιμοποιήσει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφήνοντας «εκτός νυμφώνος» πρωτοκλασάτους παίκτες όπως οι Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα και Μιραλάς.

Για το πώς γίνεται και η παρουσία του Φουστέρ στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού να συνδέεται άμεσα με την «περιθωριοποίηση» του Ρόμενταλ, η απάντηση μπορεί εύκολα να δοθεί και αφορά τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Βαλβέρδε τον Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο Βαλβέρδε, στην προσπάθειά του να εδραιώσει τον Φουστέρ στην θέση του παίκτη πίσω από τον εκάστοτε καθαρόαιμο φορ, χρησιμοποιεί τον 19χρονο μεσοεπιθετικό στην δεξιά πτέρυγα, στερώντας του τη δυνατότητα να παίξει στη θέση, η οποία του ταιριάζει περισσότερο απ’ όλες και είναι αυτή του οργανωτή.

Όλα αυτά τη στιγμή όπου όποτε έχουν παίξει σαν επιτελικοί χαφ οι Φετφατζίδης και Ιμπαγάσα, τα έχουν πάει καλύτερα από τον Φουστέρ, καθώς δημιουργούν, πατάνε την αντίπαλη περιοχή, κάνουν φάσεις, είναι πιο γρήγοροι και διαθέτουν το απαιτούμενο αγωνιστικό θράσος.

Με τον Φετφατζίδη στην δεξιά πτέρυγα, αυτός, που «πληρώνει» το μάρμαρο, είναι ο διεθνής Δανός εξτρέμ, ο οποίος ωστόσο στα παιχνίδια, με Κέρκυρα και Πανσερραϊκό, που μπήκε ως αλλαγή, έδωσε πνοή, ταχύτητα και ποιότητα στον Ολυμπιακό, εκθέτοντας παράλληλα τον Βαλβέρδε στα μάτια του κόσμου…
Όσον αφορά τον Μιραλάς, ο 23χρονος Βέλγος γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Ριέρα, περιμένει και αυτός μία δεύτερη ευκαιρία από τον προπονητή του…

Η περιθωριοποίηση Μπράβο, Νέμεθ

Ο Βαλβέρδε, όμως δείχνει να διακατέχεται και από σοβαρά«κολλήματα». Αυτά αφορούν τις περιπτώσεις των Ραούλ Μπράβο και Κριστιάν Νέμεθ. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Μπράβο, η παλαιά κόντρα,που είχαν οι δύο άνδρες από την πρώτη τους κοινή θητεία στον Ολυμπιακό φαίνεται πώς… υφίσταται, παρά την προσπάθεια, που γίνεται για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής να φανεί το αντίθετο.

Τη στιγμή, όπου όλοι στον Ολυμπιακό εξέφραζαν τις ενστάσεις τους για τη χρησιμότητα της μεταγραφής του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος κόντρα σε Ηρακλή και Κέρκυρα πήρε … παραπεμπτικό βαθμό (σ.σ. για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών), ο Βαλβέρδε φαίνεται πώς… αγνόησε την συγκυρία της έκτισης της ποινής των δύο αγωνιστικών του Ραούλ Μπράβο και έδωσε φανέλα βασικού στον Γερμανό μπακ – χαφ, στην αναμέτρηση των Σερρών, κρατώντας στον πάγκο τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σοβαρό θέμα υπάρχει και με τον Κρίστιαν Νέμεθ. Τη στιγμή, όπου όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο Ούγγρος επιθετικός θα βρισκόταν στην αποστολή της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό, ο Βαλβέρδε τον άφησε εκτός., καθώς φαίνεται πώς ακόμη δεν του έχει συγχωρέσει την αργοπορία της επιστροφής του πρώην ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ από την Εθνική Ουγγαρίας.

Στο ματς των Σερρών μπορεί τα «κολλήματα» και οι εμμονές του … σενιόρ Ερνέστο να μην κόστισαν στον Ολυμπιακό και να έχουν περάσει «στα ψιλά», ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τί θα συμβεί σε περίπτωση νέου στραβοπατήματος.

Πηγή: gazzetta.gr