Αν και ήθελαν, Ξάνθη και Κέρκυρα δεν μπορούσαν να βρουν στόχο. Μοιραία οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στα Πηγάδια για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και πήραν από ένα βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν αμφότερες για παραμονή στην κατηγορία.

Βέβαια, οι ακρίτες μπορούν να αισθάνονται πιο… ήρεμοι, την ώρα που οι Φαίακες παραμένουν στη τελευταία θέση και στενεύουν περισσότερο τα περιθώρια.

Μέτριο το παιχνίδι, ανούσια κατοχή για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ και αυτοί του Άκη Μάντζιου είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάτι περισσότερο.

«Δυνατά» μπήκε στον αγώνα η Κέρκυρα. Αρχικά απείλησε με τον Γκέσιο στο 2’, όταν τον έχασε η άμυνα της Ξάνθης, όμως από πολύ πλάγια θέση δεν κατάφερε να πιάσει «γεμάτο» το σουτ. Αν και νωρίς, μόλις στο 7’ είχαμε την μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Και πάλι για τους Φαίακες. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν έξυπνα στην κόντρα, ο Αγρίτης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λοντίγκιν, ωστόσο ο γκολκίπερ των ακριτών απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μετά το δεκάλεπτο, οι Κερκυραίοι οπισθοχώρησαν, η Ξάνθη ανέλαβε δράση και πήρε στην κατοχή της τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν, όμως έβρισκαν αρκετούς αντιπάλους μπροστά τους. Στο 19’ απείλησαν με τον Μαρίν, ο οποίος πήρε τη μπάλα μετά από ασθενή απόκρουση του Αναστασόπουλου, όμως το σουτ του ήταν κακό κι έφυγε άουτ. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς να γίνει κάτι σημαντικό, με μια υπεροχή ανούσια των παικτών του Ουζουνίδη, σε ένα μέτριο πρώτο μέρος, χωρίς τις πολλές φάσεις.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Κέρκυρα. Ο Μπουκουβάλας έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής των γηπεδούχων, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν. Οι ακρίτες απάντησαν σχετικά γρήγορα. Επτά λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 59’, ο Σμιθ έπιασε μόνος του κεφαλιά, όμως έστειλε τη μπάλα… συστημένη στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου και ενώ η Ξάνθη είχε «ανεβάσει στροφές» και πίεζε.

Το παιχνίδι είχε γείρει για τα καλά προς την περιοχή της Κέρκυρας, με τα τελευταία 20 λεπτά να ανήκουν αποκλειστικά στους ακρίτες. Ωστόσο οι φάσεις έρχονταν… με το σταγονόμετρο, με τον Μάνταλο και τον Ντιέ να έχουν από δύο καλά σουτ, όμως ο Αναστασόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και στις δύο φάσεις κρατώντας το μηδέν στην άμυνα της Κέρκυρας. Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το 0-0.

Πηγή: sport-fm.gr