Μίλησε σαν αρχηγός ο Μάσιμο Αμπροζίνι, προσπαθώντας να αναλύσει τα αίτια της ήττας της Μίλαν από τη Φιορεντίνα με 3-1.

Ο έμπειρος μέσος ομολόγησε πως η ομάδα του δεν είναι ακόμα έτοιμη για να ξεπεράσει την περίοδο της κρίσης, αν και οι προηγούμενες εμφανίσεις έδειξαν πως θα μπορούσε να βρει το δρόμο της. Ο Αμπροζίνι τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συνεχείς καλές εμφανίσεις, που θα ανεβάσουν και το ηθικό της ομάδας που ακόμα είναι χαμηλό.

Μετά την εμφατική νίκη με 5-1 επί της Κιέβο Βερόνα, πολλοί μίλησαν για το τέλος της περιόδου κρίσης που περνούσε η Μίλαν. Η ομάδα έδειχνε να ξεπερνάει τα προβλήματά της και να βρίσκει το δρόμο της επιτυχίας. Αυτό, όμως, δεν αποδείχτηκε στο ματς με τη Φιορεντίνα, που νικώντας με 3-1 μέσα στο Σαν Σίρο, έριξε ξανά στον προβληματισμό και την απόγνωση τους ανθρώπους των «ροσονέρι».

Ο αρχηγός της Μίλαν, Μάσιμο Αμπροζίνι, μιλώντας στην «Corriere dello sport» παραδέχτηκε πως βιάστηκαν όσοι θεώρησαν πως οι δύσκολες μέρες της Μίλαν ανήκαν στο παρελθόν.

«Η ήττα από τη Φιορεντίνα μας έριξε ψυχολογικά. Νομίζαμε πως οι χειρότερες μέρες είχαν περάσει, αλλά προφανώς ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι, ως ομάδα, για κάτι τέτοιο.

Η μεγάλη νίκη επί της Κιέβο μας έδωσε ελπίδες, που μόνοι μας τις γκρεμίσαμε. Κάναμε πολλά λάθη με τη Φιορεντίνα και δείξαμε πως κάνουμε κακή προετοιμασία στα παιχνίδια.

Δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο εύκολα δεχόμαστε γκολ και το πόσο δύσκολα καταφέρνουμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Αν και νόμιζα πως δουλεύαμε καλά, ο αγώνας αυτός έδειξε το αντίθετο», ήταν τα σκληρά λόγια που χρησιμοποίησε ο Αμπροζίνι.

Οι τελευταίες εμφανίσεις έδιναν ελπίδες στον κόσμο της Μίλαν. «Μα δεν αρκούν δύο ή τρεις καλές εμφανίσεις. Πρέπει να βρούμε ρυθμό και να κάνουμε μια σειρά καλών παιχνιδιών, που θα μας δώσουν ώθηση τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, αν θέλουμε να πούμε πως ξεπεράσαμε τις δύσκολες μέρες. Μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε σκληρά. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο η δουλειά. Αν έχουμε ακόμα στόχους, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να τους κυνηγήσουμε. Αλλιώς η χρονιά θα χαθεί», τόνισε ο Μάσιμο Αμπροζίνι.

Πηγή: sport-fm.gr