Μέρες φαίνεται πως μετρά στον Παναθηναϊκό ο Χίλτον Άρμστρονγκ, ενώ «εξετάσεις» θα δώσει το προσεχές διάστημα και ο Ντέργουιν Κίτσεν.

Ο Αμερικανός σέντερ δεν έχει καταφέρει να πείσει πως μπορεί να βοηθήσει τους «πράσινους» και μοιάζει εκτός κλίματος ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο χρόνος συμμετοχής του φθίνει διαρκώς και περιορίζεται συνήθως σε κάποια λεπτά στο ξεκίνημα των αναμετρήσεων.

Προβληματισμός για την εικόνα του υπήρχε από την προετοιμασία και τα φιλικά, του δόθηκε χρόνος αλλά δεν τον αξιοποίησε με αποτέλεσμα να εξετάζεται ήδη σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασής του. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ίκαρο στη Γλυφάδα στη δωδεκάδα αντί του Άρμστρονγκ αναμένεται να βρίσκεται ο Γάιος Σκορδίλης, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί από προάγγελος αποδέσμευσης του παίκτη μέχρι και τελευταίο «καμπανάκι» για να αφυπνιστεί.

Σε σκέψεις έχουν μπει στον Παναθηναϊκό και για τον Ντέργουιν Κίτσεν. Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί σκιά του εαυτού που έδειξε στα φιλικά. Δείχνει αγχωμένος και δεν βοηθά στην οργάνωση του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει ξανά στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Στην περίπτωση του Κίτσεν φαίνεται πως οι «πράσινοι» θα του δώσουν λίγο χρόνο. Τόσο γιατί η μετάβαση από τη Μακάμπι Ρισόν στον Παναθηναϊκό και την Ευρωλίγκα είναι δύσκολη, όσο και γιατί είχε πείσει πως μπορεί να βοηθήσει στη διάρκεια της προετοιμασίας. Αν όμως δεν αλλάξει σύντομα την εικόνα του θυμίζοντας τον παίκτη του… Σεπτεμβρίου, η θέση του θα γίνει επισφαλής.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Άρμστρονγκ, δεν αναμένεται να παίζει στη θέση «5», αφού αυτή καλύπτεται πλέον και από τον Λάσμε δίπλα σε Σχορτσανίτη, Τσαρτσαρή και Σκορδίλη. Πιο πιθανό είναι να αποκτηθεί στη θέση του Άρμστρονγκ ένας πάουερ φόργουορντ (ο Τζερεμάια Μάσεϊ, που είχε απασχολήσει, παραμένει ελεύθερος) ή ακόμη κι ένας γκαρντ. Λύσεις υπάρχουν αρκετές, καθώς έχουν «κοπεί» αρκετοί αξιόλογοι παίκτες από το ΝΒΑ.

Εφόσον υπάρξει προσεχώς αντικατάσταση και του Κίτσεν, σίγουρα θα υπάρξει προσθήκη γκαρντ. Δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να περιμένει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας για να μπορεί να ενισχυθεί με κάποιον από τους καλούς ξένους των ομάδων που δεν θα συνεχίσουν στο Top 16.

Πηγή: sport-fm