Τα επτά σημεία που έκριναν το ματς των «αιωνίων».

Τα μεγάλα «κόκκινα» σουτ

Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό κέρδισε. Φαινόταν με γυμνό μάτι ότι πατούσε καλύτερα στο παρκέ, με τον Παναθηναϊκό από την πλευρά του να προσπαθεί να «κλέψει» το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν, γιατί πάνω απ’ όλα είχαν μεγάλα σουτ σε κρίσιμες στιγμές. Τα δύο τρίποντα του Πρίντεζη στην τρίτη περίοδο μέτρησαν πολύ. Οπως επίσης το τρίποντο του Σπανούλη στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (έκανε το 51-59) και κυρίως αυτό του Παπανικολάου, 2.27 πριν από το φινάλε, όταν οι «πράσινοι» είχαν πλησιάσει σε 57-61.

Σούπερ Σπανούλης

Ενας άλλος λόγος που ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, η οποία τον φέρνει αγκαλιά με την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, έχει να κάνει με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ στο πρώτο ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του και με 16 πόντους συνετέλεσε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να φύγει για τα αποδυτήρια με 12 πόντους διαφορά (40-28). Στην επανάληψη δεν είχε την ίδια απόδοση, έκανε, όμως, σημαντικά πράγματα που βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Οπως την πάσα που έβγαλε αμαρκάριστο τον Παπανικολάου και ο μικρός με τρίποντο έκανε το 64-57.

Ο Διαμαντίδης δεν είχε συμπαραστάτη

Ο Διαμαντίδης στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ο γνωστός Διαμαντίδης. Ηταν ένας βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός έφυγε για τα αποδυτήρια με μειονέκτημα 12 πόντων. Στην επανάληψη, όμως, έδειξε τι μπορεί να κάνει: με τη δημιουργία και την εκτέλεση. Δεν μπόρεσε, όμως, να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην ανατροπή: στο τέλος κουράστηκε και δεν είχε συμπαραστάτη στο επιθετικό κομμάτι. Συμπαραστάτη κυρίως από την περιφέρεια, όπου Ούκιτς, Κίτσεν και Γιαννόπουλος δεν προσέφεραν το κάτι παραπάνω.

Κρύο αίμα ο Περπέρογλου

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στο παρκέ τα γνωστά: ότι, δηλαδή, είναι πιο δεμένη ομάδα. Μόνο που οι Πειραιώτες πήραν μεγάλη βοήθεια και από ένα από τα μεγάλα τους αποκτήματα. Ο Στράτος Περπέρογλου όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά έδωσε στην ομάδα του σημαντικότατες λύσεις.

Πολύτιμος Τσαρτσαρής

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμη, ώστε να αποτελέσει ομοιογενές σύνολο. Στην περιφέρεια ο Διαμαντίδης δεν πήρε βοήθεια από κάποιον συμπαίκτη του, έδωσε, όμως, χείρα βοηθείας ο άλλος παίκτης που έμεινε από την περυσινή ομάδα, ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ο 33χρονος φόργουορντ πέτυχε δύο μεγάλα τρίποντα στην τελική ευθεία του ματς, τα οποία, όμως, δεν αποδείχθηκαν αρκετά ώστε η ομάδα του να κάνει την ανατροπή και να πάρει το παιχνίδι.

Λάσμε και λοιποί

Ο Στεφάν Λάσμε στην πρώτη του ουσιαστικά εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (με την Καντού έπαιξε ελάχιστα) έδειξε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με τους Κίτσεν και Αρμστρονγκ, τι κι αν έχει αποκτηθεί τελευταίος χρονικά. Σε κάποιες στιγμές φάνηκε να μην ξέρει καλά τα συστήματα, αλλά έδωσε ενέργεια στην ομάδα του, παίρνοντας 7 ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, ας όψεται, όμως, η αστοχία του στις βολές: πέτυχε 7 πόντους με 1/7 βολές, ποσοστό ασυνήθιστο για τον Γκαμπονέζο.

Αντίδραση μεγάλης ομάδας

Ο Ολυμπιακός δεν έφτασε τυχαία στην κορυφή της Ευρώπης. Το έδειξε και χθες. Πώς όχι, άλλωστε, από τη στιγμή που πήρε το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, προερχόμενος από τη… σφαλιάρα που δέχτηκε στο «Αμπντί Ιπεκτσί» από την Εφές με 26 πόντους διαφορά. Πολλοί ήταν εκείνοι που απορούσαν για το αν μπορούν να αντιδράσουν οι Πειραιώτες μετά τη βαριά ήττα στην Τουρκία, ο Σπανούλης, όμως, και η παρέα του (στη φωτό ο Παπανικολάου) απέδειξαν ότι το ειδικό τους βάρος πλέον είναι πολύ μεγάλο.

Πηγή: sday.gr