Η διαρκής προώθηση παικτών, που προέρχονται από τις ακαδημίες και η σταδιακή στελέχωσή τους στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αποτελεί τον αντικειμενικό στόχο για τους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας.

Η ανέλιξη του Γιάννη Φετφατζίδη και η προώθησή του στην επαγγελματική ομάδα είναι ευκαιρία για την χάραξη μιας νέας πολιτικής ως προς την αξιοποίηση παικτών, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των «ερυθρόλευκων». Όπως αναφέρουν διοικητικοί κύκλοι, αντικειμενικός στόχος για την πειραϊκή ομάδα είναι στο εγγύς μέλλον να απορροφηθούν στην πρώτη ομάδα και άλλοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομών.

Στον Ολυμπιακό αναμένεται να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην λειτουργία των Ακαδημιών και να προστατεύσουν με τον καλύτερο τρόπο τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ποτουρίδης και Βάντερσον οι επόμενοι
Την ίδια στιγμή στον Ολυμπιακό φροντίζουν να δημιουργήσουν από τώρα τις προοπτικές, που θα δημιουργήσουν την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση ταλαντούχων παικτών. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ήδη από κοντά τον Γιάννη Ποτουρίδη, ο οποίος προπονείται με τους μεγάλους, ενώ εξαιρετική άποψη έχει ο Βάσκος και για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Βάντερσον που προτιμήθηκε να παραμείνει στην πρωταθλήτρια ομάδα Νέων υπό την καθοδήγηση του Αλέξη Αλεξανδρή.

Οι οδηγίες της ΟΥΕΦΑ
Στον Ολυμπιακό ταυτόχρονα, έχουν το μυαλό τους στην εφαρμογή των πρώτων οδηγιών της ΟΥΕΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει επιβάλει τη ρήτρα του περιορισμού του ρόστερ των ομάδων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε 25 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι τέσσερις είναι υποχρεωτικό να προέρχονται από τα «φυτώρια» της κάθε ομάδας και ακόμη τέσσερις να πληρούν τον ορισμό του γηγενούς ποδοσφαιριστή.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονιστεί ότι γηγενής θεωρείται από την ΟΥΕΦΑ οποιοσδήποτε παίκτης ηλικίας από 15 ως 21 ετών εφόσον παρακολουθήσει προπονήσεις της επαγγελματικής ομάδας για τρία συνεχή χρόνια , στην οποία αγωνίζεται ή άλλου συλλόγου της ίδιας χώρας. Πρωταρχικός στόχος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι η αναλογία στην χρησιμοποίηση της ενδεκάδας να φτάσει στο επίπεδο των έξι γηγενών ποδοσφαιριστών και πέντε ξένων.

Πηγή: gazzetta.gr