Το σχέδιο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030 σε τέσσερις χώρες των Βαλκανίων έχει ρεαλιστικές πιθανότητες, καθώς οι κυβερνήσεις των τεσσάρων χωρών θα υποστήριζαν την κοινή υποψηφιότητα, τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός Αθλητισμού Κράσεν Κράλεφ, μιλώντας στο Reuters.
«Η υποψηφιότητά μας είναι απολύτως ρεαλιστική, γνωρίζουμε ότι πρέπει να ικανοποιήσουμε μία σειρά από κριτήρια της FIFA», δήλωσε ο Κράλεφ, αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
Ο Κράλεφ ανέφερε πως η Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα εκσυγχρονίσει το Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ η Σερβία σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου γηπέδου χωρητικότητας 60.000 θέσεων. Από την πλευρά της, η Βουλγαρία εξετάζει την πιθανότητα να επενδύσει στην ανακαίνιση του γηπέδου Βασίλ Λέφσκι και στην κατασκευή ενός νέου εθνικού γηπέδου στην πρωτεύουσα Σόφια και δύο ακόμα γηπέδων σε άλλες πόλεις.
«Η κοινή υποψηφιότητα είναι ένα σημαντικό πολιτικό σημάδι», είπε ο ίδιος, εξηγώντας: «Δείχνει ότι οι βαλκανικές χώρες θα συνεργαστούν όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού, αλλά από κοινού θα δουλέψουν για τα κοινά πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα. Αυτό ψάχνει η FIFA, μία πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα μετά τις υποδομές».
Ο Κράλεφ ανέφερε ακόμα πως οι τέσσερις κυβερνήσεις θα συζητήσουν ξανά για το θέμα στο Βελιγράδι στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.