Ναι μεν ο Έντισον Καβάνι πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, όμως στο 90’ έχασε τετ-α-τετ ούτως ώστε να κάνει την ολική ανατροπή για την εθνική του.

Στο Μοντεβιδέο, η Ουρουγουάη έμεινε στο 1-1 με τον Ισημερινό για την έβδομη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ και έδειξε ότι δεν ξεπέρασε ακόμα την «τεσσάρα» από την Κολομβία.

Ο Ισημερινός, που έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη διοργάνωση στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής προηγήθηκε πολύ νωρίς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καϊσέντο (8’). Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους προκειμένου να μην πάθουν δεύτερο σερί «κάζο» και μείνουν μακριά από τις προνομιούχες θέσεις και εν μέρει το πέτυχαν. Ο επιθετικός της Νάπολι, Καβάνι στο 68’ επωφελήθηκε την αδράνεια στην άμυνα των αντιπάλων και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε.

Στο 90’ βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ του Ισημερινού, όμως το σουτ που έκανε αν και δυνατό, ήταν άστοχο και έχασε την ευκαιρία να «ανεβάσει» κι άλλο βαθμολογικά την ομάδα του, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος. Μάλιστα, δύο λεπτά πριν ο Λουίς Σουάρεζ είχε βρεθεί εξίσου μόνος με τον τερματοφύλακα των αντιπάλων, όμως ο τελευταίος απέκρουσε θεαματικά. Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλέντσια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Χιλή-Κολομβία 1-3
(41’ Φερνάντες-59’ Ροντρίγκες, 74’ Φαλκάο, 77’ Γκουτιέρες)

Ουρουγουάη-Ισημερινός 1-1
(68’ Καβάνι – 8’ πεν. Καϊσέντο)

Παραγουάη-Βενεζουέλα 02:25
Περού-Αργεντινή 04:25

Βαθμολογία

1. Αργεντινή 13 (6)
2. Κολομβία 13 (7)
3. Ισημερινός 13 (7)
4. Ουρουγουάη 12 (7)
5. Χιλή 12 (7)
6. Βενεζουέλα 8 (7)
7. Περού6 (6)
8. Βολιβία 4 (7)
9. Παραγουάη 4 (6)

Πηγή: sport-fm.gr