Σίγουρος πως μπορεί να βοηθήσει τη Φιορεντίνα εμφανίστηκε κατά την επίσημη παρουσίασή του ο Λούκα Τόνι. Ο υψηλόσωμος επιθετικός επιστρέφει στην ομάδα που τον έκανε γνωστό και στην οποία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του και τόνισε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί μπροστά στους οπαδούς των «βιόλα».

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι στην Ιταλία χαρακτηρίστηκε από τις μετακινήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών που έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Υψηλόσωμοι επιθετικοί, με έφεση στο σκοράρισμα, πρώην διεθνείς, που τη χρονιά που έφυγε δεν κατάφεραν να πείσουν με την απόδοσή τους, βρήκαν το νέο σταθμό της καριέρας τους, ελπίζοντας σε «αναγέννηση». Ο Μποριέλο πήγε στη Τζένοα, ο Τζιλαρντίνο στη Μπολόνια και ο Λούκα Τόνι επέστρεψε από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λογαριασμό της Φιορεντίνα.

Κατά την παρουσίαση του, ο Λούκα Τόνι δεν έκρυψε τα συναισθήματά του. «Είμαι ευτυχισμένος που γυρίζω στην ομάδα που μου πρόσφερε τόσα. Αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω σε αυτή την πόλη και σε αυτό το σύλλογο. Έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά, θέλω να νιώσω την πίεση της προπόνησης και την αδρεναλίνη του αγώνα», δήλωσε ο Τόνι.

Τα χρόνια, όμως, περνούν για όλους. Μπορεί να είναι τόσο σίγουρος πως θα αντέξει αυτή την πίεση; «Είδα τον Τότι τις προάλλες και έτρεχε σαν πιτσιρίκι. Και σας θυμίζω πως είναι ένα χρόνο μεγαλύτερός μου. Με σωστή προπόνηση θα είμαι έτοιμος. Και τώρα καλά είμαι, αφού προπονήθηκα όλο το καλοκαίρι, απλά μου λείπει ο ρυθμός του αγώνα», απάντησε ο Τόνι.

Η Φιορεντίνα βρέθηκε κοντά στην απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Το γεγονός πως ο Βούλγαρος την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μείνει στην Αγγλία ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή του Τόνι στους «βιόλα». «Αλήθεια είναι. Ήξερα πως με είχαν στα υπόψη τους στη Φιορεντίνα, οπότε όταν έμαθα πως χάλασε η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ, ομολογώ πως χάρηκα.»

Κλείνοντας την παρουσίασή του, ο Τόνι έπλεξε το εγκώμιο του νέου του προπονητή, Βιντσέντζο Μοντέλα. «Ο τρόπος που παίζει η Φιορεντίνα δείχνει τη δουλειά που έχει κάνει ο Μοντέλα. Νομίζω πως θα πάμε καλά, είναι αισιόδοξος.»

Πηγή: sport-fm.gr