Αρνήθηκε να μπει σε διαδικασία νέας συζήτησης για συμβιβασμό ο Αντόνιο Κόντε κι έτσι θα δικαστεί κανονικά και με το νόμο για την εμπλοκή του στο νέο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στην Ιταλία. Ο προπονητής της Γιουβέντους αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού μέχρι και 15 μηνών, καθώς κατηγορείται ότι είχε γνώση για τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων δύο αγώνων της Σιένα, όσο ο ίδιος ήταν στον πάγκο της στη Serie B την περίοδο 2010/11.

Αρχικά ο Ιταλός τεχνικός είχε έρθει σε συμβιβασμό δεχόμενος να συνεργαστεί με τον εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα ήπια τιμωρία τρίμηνου αποκλεισμού και 200.000 ευρώ πρόστιμο. Ο συμβιβασμός, ωστόσο, απορρίφθηκε και αφού δεν κατέστη εφικτό να προκύψει νέα συμφωνία, θα παραστεί στη δίκη.

Ο άλλοτε παίκτης της Σιένα Φιλίπο Καρόμπιο έχει καταγγείλει πως ο Κόντε είχε δηλώσει ότι γνώρισε πως ήταν στημένα τα ματς της Σιένα με τη Νοβάρα και την Αλμπινολέφε, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται από άλλους τότε παίκτες της ομάδας από την Τοσκάνη.

Εφόσον ο Κόντε τιμωρηθεί, δεν θα μπορεί να κάθεται στον πάγκο της «Γιούβε», να βρίσκεται στα αποδυτήρια ή να μιλά σε συνεντεύξεις Τύπου, αλλά έχει το δικαίωμα να εργάζεται ως προπονητής της ομάδας.

Πηγή: Sport-fm.gr