Μετά τις περιπτώσεις των Βασίλη Καββαδά και Στράτου Περπέρογλου που αφορούν άμεσα και τους δύο, στους «αιώνιους» προτάθηκε ο ιδιόρρυθμος Κρις Άντερσεν ή αλλιώς «Birdman» (άνθρωπος πουλί), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Νάγκετς.

Ο Άντερσεν είναι ένας παίκτης με πολύ ιδιόρρυθμο χαρακτήρα αλλά και… παρουσιαστικό. Οι περισσότεροι λένε πως ποτέ δεν πρέπει να κρίνεται κάποιος από την εμφάνισή του, γι’ αυτό ας αφήσουμε στην άκρη τα αμέτρητα τατουάζ που έχει το σώμα του. Πάμε στον χαρακτήρα του. Πρόκειται για ένα παιδί από… σπίτι, καθώς στο βιογραφικό του 34χρονου φόργουορντ -εκτός από ομάδες- θα βρει κανείς διετή αποκλεισμό από το NBA λόγω χρήσης ναρκωτικών αλλά και εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας…

Μπορεί να έχει τα «μύρια όσα» ως άνθρωπος, ωστόσο αν το εξετάσουμε από μπασκετικής άποψης, ο Άντερσεν είναι ένας φόργουορντ που κάνει αρκετές δουλειές στο παρκέ και κυρίως στην άμυνα. Την περσινή χρονιά, με τη φανέλα των Νάγκετς, μετρούσε 32 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 5,3 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 1,4 τάπες. Φέτος, η ομάδα του Ντένβερ αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει, προκειμένου να μην πληρώσει τα 9 εκατ. δολάρια που προβλέπονταν στο συμβόλαιό του για τα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος δεν φαίνεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ευρώπη, καθώς στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και στην Κίνα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ψάχνουν σέντερ με τον Κρις Άντερσεν να φαντάζει ως μία καλή και ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά το βαρύ βιογραφικό του και ο χαρακτήρας του, τον κάνουν μία απλή… πρόταση παίκτη, από τις εκατοντάδες που στέλνονται στις ΚΑΕ καθημερινά.

Πηγή: sport-fm.gr