Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που άρχισε στον Παναθηναϊκό, καθώς στις 2 Ιουλίου αρχίζει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν κι αρκετά είναι τα ζητήματα που απαιτούν… διαλεύκανση. Προτεραιότητα αποτελούν τα συμβόλαια που λήγουν.

Σήμερα θα γίνει συνάντηση με τον Νίκο Σπυρόπουλο, στον οποίο θα προταθεί νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές. Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις 350.000 ευρώ θα του προταθεί συμβόλαιο με 200-250 χιλ. ευρώ ετησίως και είναι στο χέρι του αν θα πει το «ναι». Παράλληλα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Καραγκούνη, που μπορεί να μην είναι στις πρώτες επιλογές του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά αντιμετωπίζεται ως «σημαία» της ομάδας και θα του γίνει μία τιμητική πρόταση. Τις επόμενες μέρες ξεκαθαρίζει και το θέμα του Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στην πρόταση που θα του γίνει, τη στιγμή που φέρεται να επιθυμεί την επιστροφή στην Ισπανία. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν επίσης επαφές με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη για τη λύση του συμβολαίου του, όπως και με τον Γιώργο Ιωαννίδη είτε για να αποδεσμευτεί είτε για να δοθεί δανεικός.

Στους Μπουμσόνγκ, Λέτο και Βύντρα θα προταθεί επέκταση συμβολαίου αλλά με μείωση των υπαρχουσών απολαβών τους, ενώ ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη. Υπάρχουν σενάρια που μιλούν από πρόταση για μείωση αποδοχών μέχρι και για συναινετικό διαζύγιο. Ο διεθνής μέσος περιμένει τη συνάντηση με τη διοίκηση για να πάρει τις αποφάσεις του.

Σε ό,τι αφορά στον Κουίνσι, η επιθυμία για παραμονή του είναι αμοιβαία, ωστόσο αφενός μεν η Αλ Σαντ δεν δείχνει διατεθειμένη να καλύψει και φέτος το μισό των αποδοχών του που αγγίζουν το ένα εκατ. ευρώ, αφετέρου δε τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα.

Τουλάχιστον ένας… νέος

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επιθυμεί την απόκτηση τουλάχιστον ενός νέου παίκτη εν όψει της έναρξης της προετοιμασίας. Τα κενά που προκύπτουν από τις αποχωρήσεις παικτών είναι πολλά και θα απαιτηθούν τουλάχιστον 6-7 μεταγραφές για να καλυφθούν. Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να έχει σχηματισμένο ρόστερ στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μέχρι να αναχωρήσει η αποστολή για την Αυστρία στις 9 Ιουλίου. Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση στην άμυνα, καθώς πέραν των Μπουμσόνγκ και Τριανταφυλλόπουλου δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Οι Αντρέ Πίντο και Σερένο είναι στη λίστα, ωστόσο οι δύο παίκτες της Πόρτο δεν είναι οι πρώτες επιλογές.

Είναι δύσκολο έως απίθανο να γίνει μεταγραφή Έλληνα παίκτη. Τζαβέλλας και Σαλπιγγίδης μπορούν να απασχολήσουν μόνο αν μείνουν ελεύθεροι από Άιντραχτ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το κασέ τους είναι δυσβάσταχτο (500.000 και 800.000 ευρώ αντίστοιχα).

Πηγή: sport-fm.gr