Στο γεγονός ότι η ΑΕΚ ξέρει να αναγνωρίζει τη δίκαιη κατάκτηση του τροπαίου από τον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν έκαναν οι Θεσσαλονικείς, στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ. Επίσης, κάλεσε τους «ασπρόμαυρους» να κλαίνε λιγότερο και να απολαύσουν την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην Ελλάδα.

Για τις συμπεριφορές απέναντί του  μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν ήταν απέναντί μου, ήταν απέναντι στην ΑΕΚ. Προτιμώ να το αφήσω στην άκρη, γιατί κάποιοι αισθάνονται πολύ γενναίοι, όταν τους προστατεύει η μάζα. Κάποιοι μπορεί να είναι δειλοί και όταν αισθάνονται τη στήριξη μπορεί να προκαλέσουν. Μόνοι τους δεν μπορούν. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και εγώ από την πλευρά μου έχω να πω ότι ήταν δίκαιος νικητής για το Κύπελλο. Νομίζω ότι μπορούμε και το αναγνωρίσουμε, κάτι που δεν κάνουν στον ΠΑΟΚ, επειδή εμείς ήμασταν καλύτεροι όλη τη χρονιά. Το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί, παρόλο που θέλαμε το Κύπελλο, δεν το αξίζαμε σήμερα».

Σχετικά με το τι έφταιξε: «Πραγματικά, πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο, φωνάζαμε πολύ δυνατά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικοί για εμάς, να μην φτάνουν σε ένα νορμάλ επίπεδο. Αναγνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σήμερα».

Ο απολογισμός για την επόμενη ημέρα, ήταν: «Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, γιατί σε όλα τα ντέρμπι έδειξε ότι είναι καλύτερη. Χρειάστηκε να κατακτήσουμε κάθε βαθμό με τεράστια προσπάθεια. Φαινόταν ότι πάντα παίζαμε με αντιπάλους που είχαν έξτρα κίνητρο. Στο σύνολο έχουμε παίξει 52 παιχνίδια. Μέχρι και Φλεβάρη παίζαμε Πέμπτη – Κυριακή και είχαμε πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς».

Το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ ήταν: «Θα ήθελα να τους συγχαρώ που είναι πρωταθλητές μετά από 24 χρόνια. Τον δεύτερο πιο σημαντικό τίτλο δεν μπορέσαμε να τον κερδίσουμε. Πέρσι το χάσαμε άδικα, φέτος δίκαια. Πρέπει να πάρουμε δύναμη, να κάνουμε μια καλή ομάδα και μακάρι και του χρόνου η ΑΕΚ να δίνει τη μάχη της ξανά για τον τίτλο. Έχουμε επαναξιολογήσει το ρόστερ, είμαστε καλύτεροι, πιο δυνατοί και πιο ώριμοι. Μακάρι να μην περιμένουμε τόσα χρόνια πάλι για ένα πρωτάθλημα. Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να είναι χαρούμενος, γιατί έχει κατακτήσει κάτι πολύ μεγάλο».

Για το έξτρα κίνητρο των άλλων ομάδων: «Δεν μπορώ να το σχολιάσω, το ξέρω, αλλά δεν έχω αποδείξεις».

Η εξήγηση που δίνει ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη: «Στο ποδόσφαιρο αυτό που ακολουθούμε, είναι οι αποφάσεις του διαιτητή και οι κανόνες..Παραπονιέστε για τους βαθμούς που χάθηκαν, αλλά κανείς δεν σχολιάζει τους βαθμούς που κέρδισε πέρυσι ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Μπορείτε να κλαίτε λιγότερο και να απολαύσετε την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην Ελλάδα, γιατί τον πρώτο δεν καταφέρατε να τον κερδίσετε. Ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαια κυπελλούχος και εσείς πρέπει να πείτε ότι η ΑΕΚ δίκαια κατάκτησε το πρωτάθλημα».

Για το εάν φοβάται ότι η αποψινή βραδιά θα επηρεάσει την ανανέωση του συμβολαίου του, απάντησε: «Για την ΕΠΟ, που παίρνει αποφάσεις, όπως όλες οι Ομοσπονδίες, θα ήταν νορμάλ το τελευταίο ματς της χρονιάς να είναι της πρωταθλήτριας. Εμείς τρεις βδομάδες το γιορτάζουμε και άλλοι ψάχνουν δικαιολογίες. Ο ΠΑΟΚ ήρθε πιο δυνατός και το απέδειξε. Έπρεπε να γίνει πρώτα ο τελικός του Κυπέλλου και να μένουν δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Για το εάν η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο αγωνιστικό ή στις αποφάσεις: «Αναφέρομαι σε όλες τις αποφάσεις. Σε σχέση με τη FIFA είναι ξεκάθαροι οι κανόνες. Κερδίζει κάποιος, γιατί είναι καλύτερος, ή γιατί σημειώνει περισσότερα γκολ, όπως ο ΠΑΟΚ σήμερα, αλλά να μην υπερβάλλουμε».

Τέλος, σχετικά με το εάν τον ενοχλεί ότι χάνει δεύτερο σερί τελικό από τον ΠΑΟΚ και για το μέλλον του, είπε: «Φυσικά και με ενοχλεί. Τον περσινό τελικό δεν τον θεωρώ δίκαιο. Μέχρι και ο επόπτης είχε ζητήσει συγγνώμη. Ευτυχώς, σήμερα ο διαιτητής δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Έδωσε ένα σωστό πέναλτι, ένα φάουλ έξω από την περιοχή, απέβαλε δίκαια δύο παίκτες. Φυσικά θα πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο και θα πάρουμε μια απόφαση. Μιλάμε αρκετό καιρό. Η ΑΕΚ με θέλει να συνεχίσω, εγώ θέλω, οπότε θα πρέπει να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία».