Υπάρχουν δύο τρόποι να γεμίσεις την ομάδα σου με stars παγκόσμιας κλάσης. Ο εύκολος και ο δύσκολος, αν θέλεις, ο γρήγορος και αυτός της υπομονής. Ευτυχώς ή δυστυχώς, τα περισσότερα club έχουν μία μόνο επιλογή ως προς αυτό. Χωρίς να έχει διάθεση για ένα «μπαμ» τύπου Νεϊμάρ [220], Μπαπέ [180], Ιγουαΐν [90] Πογκμπά [110], Ντεμπελέ [150], Κουτίνιο [140], Λουκάκου [90], η Λίβερπουλ έκανε την κορυφαία value-for-money μεταγραφή που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια παίρνοντας έναν παίκτη με το ταπεινό ποσό των 45 εκατ. ευρώ και μέσα σε μήνες, χάρη στον Γιούργκεν Κλοπ, τον πέρασε σε mode υπερπαίκτη. Χωρίς υπερβολή, υπερπαίκτη. «Είναι σε εκπληκτική κατάσταση, είναι σε κατάσταση παγκόσμιας κλάσης 100%».

Τα προηγούμενα χρόνια ήσουν στο 50-50 κάθε φορά που έβγαινε τετ-α-τετ, όμως φέτος κάνει σεζόν επιπέδου Λιονέλ Μέσι. Ντρίμπλες και τελειώματα που θυμίζουν τον Αργεντινό, γκάζια από τα hot-peaks του Ρονάλντο, ακόμα και τα τακουνάκια Ζλάταν style βρίσκουν συμπαίκτες και δίχτυα. Οι Reds τον ήθελαν από τότε που τον είχε πάρει η Τσέλσι και όταν οι Μπλε τον έδωσαν δανεικό στην Φιορεντίνα ο τότε τεχνικός των Viola, Βιτσέντζο Μοντέλα, είχε πει κάτι που σήμερα μπορούν να δουν ακόμα και οι μανάδες μας χαζεύοντας background ένα ματς.«Είναι καταστροφικός για τον αντίπαλο στα τελευταία 40-50 μέτρα». Η διαφορά του με τον Μέσι – για φέτος – είναι ότι ο Σαλάχ κάνει πράγματα όταν η μπάλα καίει. Σκόραρε μέσα-έξω στον ιστορικό εμφύλιο με την Μάντσεστερ Σίτι και κόντρα στην πρώην ομάδα του πέτυχε δύο εκπληκτικά γκολ και έστρωσε ακόμα δύο στα οποία ο συμπαίκτης το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να φυσήξει την μπάλα μέσα. Ο 25χρονος έχει αντιμετωπίσει φέτος 25 ομάδες και έχει αποτύχει να σκοράρει ή να δώσει ασίστ μόνο κόντρα σε μία. Σαν ο Μουρίνιο να είχε βάλει πείσμα ότι ο παίκτης που έδιωξε και τώρα λάμπει, δεν θα σκοτώσει τον ίδιο. Κάθε φορά που έχει την μπάλα, μυρίζει ζημιά. Την ακουμπάει και πάει μέσα. Και δεν πάει απλά μέσα, πάει στο παραθυράκι, στα πλαϊνά δίχτυα, με φανταστικά φάλτσα, περνά πάνω από τον τερματοφύλακα, τον ρίχνει από την άλλη, ακόμα και με το δεξί, με κάθε τρόπο, απλά πάει μέσα. Χωρίς να είναι φορ, ο Σαλάχ έχει αφήσει πίσω τις ιστορικές σεζόν των Φερνάντο Τόρες και Λουίς Σουάρες και έχει ξεπεράσει στο πρωτάθλημα τα γκολ που είχε σε δύο χρόνια στην Ρόμα.

Με 43 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και δεδομένου του ρυθμού και της ευκολίας που βρίσκει δίχτυα είναι κοντά να ισοφαρίσει και να ξεπεράσει τα 47 που είχε βάλει το 1983-84 ο legend, Ιαν Ρας, στην κορυφαία Red σεζόν ever. Αυτό που έχει κάνει ήδη, είναι να αφήσει πίσω στα γκολ Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι και ετοιμάζεται ύστερα από 11 χρόνια να ξεκολλήσει από πάνω τους την Χρυσή Μπάλα. Οπως συνέβη και με τον ίδιο στο PES δηλαδή. Εχοντας ξεκινήσει τη σεζόν στην κατηγορία των παικτών δεύτερης κλίμακας [χρυσές μπάλες], με τα όσα απίστευτα έκανε, ανάγκασε την Konami στο update του Ιανουαρίου να τον τοποθετήσει ανάμεσα στους υπερπαίκτες [μαύρες μπάλες]. Το ποδόσφαιρο του σήμερα είναι έτσι, που κάθε ομάδα με δυνατότητα να δώσει εκατοντάδες εκατ. ευρώ, θέλει να πάρει τον Σαλάχ, όμως ο πρώην Giallorosso δεν πρόκειται να φύγει από το Anfield ύστερα από μόλις έναν χρόνο. Οι οπαδοί των Reds θα έχουν την χαρά να δουν την ομάδα τους να διεκδικεί του χρόνου τον τίτλο στην Premier League με τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν 2017-18, ο οποίος έχει επίσης έναν τεράστιο προσωπικό στόχο. Να παραμείνει και για τα επόμενα χρόνια σε mode υπερπαίκτη… Πηγή: gazzetta.gr