Η μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη πέρυσι τον Γενάρη έδειξε ότι ο Ολυμπιακός και φθηνά μπορεί να αγοράσει αλλά και να ανεβάσει τις μετοχές των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Όπως φυσικά έγινε και με την περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος όμως ήταν στον σύλλογο από τις ακαδημίες.

Πολιτική του Ολυμπιακού (από πέρυσι που ανέλαβε η νέα διοίκηση) είναι πως κάθε νέος Ελληνας ποδοσφαιριστής παρακολουθείται και αν μπορεί ν’ αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους», τότε θα αποκτάται, πάντα βέβαια σε λογικές τιμές.

Θυμίζουμε πως πέρυσι ο Ολυμπιακός εκτός από τον Μανιάτη τον Ιανουάριο ήθελε ν’ αποκτήσει τους Φορτούνη (πήγε στην Καϊζερσλάουτερν), Βέλλιο (πήγε στην Εβερτον), Γεωργιάδη (ο Πανσερραϊκός ζητούσε χρήματα που ο Ολυμπιακός έκρινε ότι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα) και αγόρασε και τον Τάτο. Ταυτόχρονα, επέστρεψε από τον δανεισμό του ο Παπάζογλου και παρέμεινε στο ρόστερ ο Ποτουρίδης.

Αυτήν την πολιτική θέλει να τη συνεχίσει και φέτος ο Ολυμπιακός. Ήδη έχει αποκτηθεί ο Σιόβας από τον Πανιώνιο και οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που παρακολουθούσαν όλη την σεζόν. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Βλαχοδήμος της Ξάνθης δείχνει να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν φαίνεται να έχουν ξεχάσει και την περίπτωση του Φορτούνη.

Βεβαίως υπάρχουν και οι Έλληνες του Ατρομήτου που ξεχώρισαν φέτος.

Όπως ο Καραγκούνης, ο Μπάλλας και ο Σκόνδρας. Για τον τελευταίο σας είχαμε γράψει ότι δεν είναι και τόσο ψηλά στη λίστα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Ολυμπιακός ψάχνει για δεξί μπακ στο εξωτερικό σε περίπτωση που φύγει τελικά ο Τοροσίδης. Ο αρχηγός του Ατρομήτου ωστόσο έκανε έναν καλό τελικό και κέρδισε κάποιους πόντους, αλλά και πάλι δεν είναι στις πρώτες θέσεις των επιλογών.

Πηγή: sday.gr