Το πιο καθοριστικό παιχνίδι της στη φάση των ομίλων του Europa League θα δώσει την Πέμπτη (07/12, 20:00) η ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει την Αούστρια στη Βιέννη για την 6η και τελευταία αγωνιστική.

Η Ένωση χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να «κλειδώσει» την πρόκριση στη φάση των «32» της διοργάνωσης, αλλά στην προσπάθεια αυτήν η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ούρος Τσόσιτς. Ο Σέρβος στόπερ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα συνεχίσει τη θεραπεία του. Αντίθετα, ο Γιάννης Ανέστης βρίσκεται κανονικά μεταξύ των 21 ποδοσφαιριστών που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Ισπανός τεχνικός.

Η προπόνηση της Ένωσης για το μεθαυριανό ματς ολοκληρώθηκε με τον Λαμπρόπουλο, που δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα, να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Μπάρκας. Όσο για τον Βλαχομήτρο, που υπέστη διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής, θα υποβληθεί σε απεικονιστικό έλεγχο.

Η «κιτρινόμαυρη» αποστολή θα αναχωρήσει αύριο το πρωί στις 10:45 με πτήση τσάρτερ και θα προπονηθεί στο «Ερνστ Χάπελ» στις 20:00 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα, στις 19:15, θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου -στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου- ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Σέρχιο Αραούχο.

Οι 21 ποδοσφαιριστές της αποστολής της ΑΕΚ είναι οι: Τσιντώτας, Ανέστης, Ντούνης, Μπακάκης, Λόπες, Βράνιες, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Κονέ, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Γιούσης, Γιακουμάκης, Λιβάια, Αραούχο.

00154589989877