Για μία ακόμη φορά υπομονή θα κληθούν να κάνουν οι παίκτες της ΑΕΚ. Σήμερα αναμένεται να τους ζητηθεί από το νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλο, να υπογράψουν πως έχουν έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση για το διακανονισμό των οφειλομένων, ένα έγγραφο που θεωρείται απαραίτητο στην προσπάθεια που γίνεται για να αποφευχθεί τιμωρία από την UEFA. Τι θα πράξουν οι ποδοσφαιριστές;

Πληροφορίες αναφέρουν πως για μία ακόμη φορά θα βάλουν πλάτη, αλλά όχι άνευ όρων. Θα ζητήσουν εγγυήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έστω κι αν τέτοιες είναι δύσκολο να πάρουν στην παρούσα φάση, ενώ πιθανώς να τοποθετηθούν ξανά μέσω κάποιας ανακοίνωσης. Πάντως δεν δείχνουν διάθεση να τραβήξουν το σχοινί και αναγνωρίζοντας τις κρίσιμες ώρες για την ιστορία του συλλόγου δεν θέλουν να θεωρηθούν συνυπεύθυνοι (αν και μόνο ως τέτοιοι δεν μπορούν να κατηγορηθούν) για πιθανή «καμπάνα» από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Εμφανίζεται ο Νοτιάς;

Την Πέμπτη κρίνεται σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ, αλλά λιγότερες από 72 ώρες πριν την απολογία της, τα πάντα είναι ρευστά. Οι μέτοχοι της ομάδας του 2004 δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει στο ποσό που πρέπει να βάλει ο καθένας για να καλυφθεί η «τρύπα» των 7 εκατ. ευρώ. Ο Πέτρος Παππάς, ο Νίκος Κούλης και ο Παντελής Αθηνής έχουν συμφωνήσει να πληρώσουν ένα μέρος, ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει εξασφαλίσει δάνειο 3 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις των Πόλυ Χατζηιωάννου, Γκίκα Γκούμα και Νίκου Νοτιά. Ο τελευταίος πάντως φέρεται σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες έτοιμος να δώσει τις 120.000 ευρώ που απαιτούνται για να σφραγιστούν από την Εφορία τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΟΦΗ. Μία κίνηση που μπορεί να σημαίνει επαναδραστηριοποίησή του, μπορεί όμως και να μη σημαίνει τίποτα…

Εξάλλου, ο Ανδρέας Δημητρέλος και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν την υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ενώπιον της UEFA την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να είναι παρών στη διαδικασία. Μεταξύ των εγγράφων που θα κατατεθούν είναι η διαγραφή του δανείου από τη Morgan Stanley. Οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν πως η UEFA δεν θα εκδώσει αμέσως απόφαση, αλλά θα δώσει μία μικρή διορία (μέχρι το τέλος του μήνα) στην ΠΑΕ να αποδείξει τη φερεγγυότητά της.

Πάει για 7 Μαρτίου

Πιθανότατα την Τετάρτη 7 Μαρτίου και παρουσία κόσμου (εφόσον τελικά βρεθούν τα χρήματα για να σφραγιστούν τα εισιτήρια από την Εφορία) θα διεξαχθεί το ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, που αναβλήθηκε για την 22η αγωνιστική. Η απόφαση αναμένεται από τη Σούπερ Λίγκα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Στο μεταξύ, σήμερα θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν η 23η αγωνιστική θα ανασταλεί οριστικά, όπως είχε αποφασιστεί την Παρασκευή από τη Σούπερ Λίγκα και το αν το ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα γίνει το Σάββατο ή μία εβδομάδα μετά.

Πηγή: sport-fm.gr