Για την κρισιμότητα των τριών διαδοχικών ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό μίλησε ο Χοσέ Τοτσέ, ο οποίος πιστεύει, πως «Αν δεν αποτύχουμε σε αυτά, το πρωτάθλημα είναι δικό μας».

Ο Ισπανός φορ του Παναθηναϊκού, για 45 λεπτά συνομίλησε με τους αναγνώστες της Marca κάνοντας chat και απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

«Ο ανοικτός χαρακτήρας των Ελλήνων», αυτό που του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, «οι οπαδοί μας δεν σταματούν να τραγουδούν λεπτό» η άποψή του για τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Ο Τοτσέ, είπε επίσης πως είναι οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης, πως πληρώνεται στην ώρα του, πως είναι πολύ ωραία η ζωή στην Αθήνα και πως έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γκολ που έβαλε.

Αναλυτικά η συζήτηση του chat μεταξύ Τοτσέ και αναγνωστών της Marca.

-Τι είναι αυτό που σου προκάλεσε μεγαλύτερη έκπληξη στην Ελλάδα;

«Ο ανοικτός χαρακτήρας των Ελλήνων. Καλώ τον κόσμο να έρθει να μείνει στην Αθήνα, είναι πολύ ωραία πόλη».

-Ποια είναι τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχετε μέχρι το τέλος της σεζόν;

«Εχουμε τρία σερί τα οποία θα καθορίσουν το πρωτάθλημα. Με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Αν δεν αποτύχουμε σε αυτά, το πρωτάθλημα είναι δικό μας».

-Συγχαρητήρια για τα 3 γκολ στα τελευταία 2 ματς. Πως νιώθεις από πλευράς φυσικής κατάστασης μετά τον τραυματισμό σου; Πως βλέπεις τη συγκέντρωση που δείχνει η ομάδα σου στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της συμμετοχής στο Champions League;

«Μόλις ήρθα στην ομάδα είχα υποστεί μυικό τραυματισμό. Ακόμα δεν βρίσκομαι στο 100% όμως τα γκολ που μου δίνουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζομαι».

-Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και κοντά στο να εξασφαλίσει θέση στο Champions League. Βλέπεις την ομάδα σου να είναι δυνατή αυτή τη σεζόν; Θεωρείς ότι μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό στο Champions League της επόμενης περιόδου;
«Το να πεις ότι θα παλέψεις για να κατακτήσεις το Champions League είναι μεγάλη κουβέντα. Το να περάσουμε τη φάση των ομίλων και ακόμα έναν γύρο θα είναι επιτυχία. Αυτός είναι και ο στόχος μας».

-Πως είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο; Ισχύει ότι στην Ελλάδα ο κόσμος ζει το ποδόσφαιρο με περισσότερο πάθος απ’ ότι στην Ισπανία; Επίσης, μπορεί ο πατέρας να πάρει τον γιο του και να πάει την Κυριακή σε οποιοδήποτε γήπεδο, όπως στην Ισπανία;

«Τα παιχνίδια έχουν μεγαλύτερη ένταση. Κατά τη διάρκεια των αγώνων οι οπαδοί δεν σταματούν να τραγουδούν. Οι δικοί μας οπαδοί είναι εκπληκτικοί. Μπορείς να πας στο γήπεδο παρότι υπάρχει μεγαλύτερη ένταση».

-Από το 1 μέχρι το 9, πόσο βάζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Θα του έδινα καλό βαθμό. Είναι πολύ καλό με την ένταση που οι ομάδες το ζουν».

-Πληρώνουν στην Ελλάδα στην ώρα τους;

«Αυτή τη στιγμή ναι. Ελπίζουμε η κρίση να μην φτάσει στην ομάδα και να συνεχίσουμε έτσι».

-Σου ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, ποιος ήταν ο αγαπημένος σου παίκτης;

«Εδώ ο ρυθμός είναι πιο αργός απ’ ότι στην Ισπανία, όμως μπόρεσα να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα. Πάντα μου άρεσε ο Ούγκο Σάντσες».

-Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να γυρίσεις στην Ισπανία;
«Τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος στην Ελλάδα, όμως ναι, θα ήθελα να κλείσω τη καριέρα μου στην Ισπανία».

-Ποια ομάδα που υποστηρίζεις στην Ισπανία και πως βλέπεις την Primera Division φέτος;
«Θα ήθελα να παίξω στην Ατλέτικο Μαδρίτης, είμαι οπαδός των Ροχιμπλάνκος. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της».

-Είναι συγκρίσιμη η Segunda Division με την πρώτη κατηγορία της Ελλάδας;
«Το ελληνικό πρωτάθλημα, αν εξαιρέσεις τις 5 μεγάλες ομάδες, μπορεί να παρομοιαστεί με τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες με μεγάλη ιστορία».

-Πως είναι η ζωή στην Ελλάδα και το να παίζεις ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;
«Η ζωή είναι παρόμοια με την Ισπανία με παρεμφερές κλίμα, νοοτροπία και φαγητό. Έχω καταφέρει να προσαρμοστώ καλά. Στον πρώτο γύρο δεν μπόρεσα να παίξω στο ντέρμπι, όμως είναι εκπληκτικό, εντυπωσιακό. Ελπίζω να παίξω στο επόμενο».

-Τι προτάσεις απέρριψες για να παίξεις στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό;
«Είχα πολλές προτάσεις από την Segunda Division και κάποιες από την Primera. Αφού τις ανέλυσα όλες αποφάσισα να έχω την εμπειρία της Ευρώπης και λίγους μήνες μετά, πιστεύω ότι έκανα καλά που ήρθα εδώ».

-Πως ζεις το πέρασμα από το ισπανικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου ο Παναθηναϊκός. Ήρθα εδώ με μεγάλο ενθουσιασμό και είναι μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας. Είναι κάτι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Ελπίζουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Πηγή: sportfm.gr