Δύο νέα ονόματα προστέθηκαν στη λίστα του Ολυμπιακού για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον Γιοάν Γκουρκίφ και τον Έντσο Πέρεζ. Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες περιμένουν στη γωνία για τον Λούτσο Γκονζάλες και τον Τόμας Ροζίτσκι.

Όσον αφορά την υπόθεση του Λούτσο Γκονζάλες, όλα «κολλούν» στα χρήματα. Συγκεκριμένα, η Μαρσέιγ επιθυμεί να τον παραχωρήσει ως δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως ο Αργεντινός χαφ δεν θέλει να χάσει ούτε ευρώ από τα χρήματά του συμβολαίου του. Παράλληλα, δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να έρθει στους «ερυθρόλευκους». Μέχρι στιγμής ο 30χρονος παίκτης δεν έχει δεχθεί κάποια άλλη πρόταση και αγωνίζεται ως βασικός, αφού απουσιάζουν αρκετοί ποδοσφαιριστές της γαλλικής ομάδας στο Κόπα Άφρικα.

Το τελευταίο όνομα που προτάθηκε στους πρωταθλητές Ελλάδας είναι του Γιοάν Γκουρκίφ, τον οποίο φέρεται να επιθυμεί να παραχωρήσει η Λιόν (σ.σ.: θέλει να γλιτώσει το συμβόλαιό του). Ωστόσο, στον Ολυμπιακό αμφιβάλλουν πόσο ο 25χρονος παίκτης επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ελπίζουν στο γεγονός ότι θα παίζει βασικός και θα μπορεί να δείξει το καλό του πρόσωπο στο Europa League. Τη φετινή σεζόν ο Γάλλος έχει παίξει σε 13 ματς, έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ σε 887 λεπτά συμμετοχής.

Εν τω μεταξύ, ραδιοφωνικός σταθμός της Λισαβόνας «Renascenca» υποστηρίζει ότι η Μπενφίκα συζητάει με κάποια ελληνική ομάδα για την περίπτωση του Έντσο Πέρεζ. Ο Αργεντινός (με ιταλικό διαβατήριο) έχει παίξει μόλις σε 4 ματς, αν και το καλοκαίρι οι «αετοί» έδωσαν 3 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Ο 25χρονος παίκτης τραυματίστηκε τον Σεπτέμβριο και επέστρεψε τον Δεκέμβριο, κάτι που αναγκάζει την πορτογαλική ομάδα να τον παραχωρήσει ως δανεικό για πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Όσον αφορά το θέμα του τερματοφύλακα, όλα δείχνουν ότι ο Ρόι Κάρολ θα είναι ο αντικαταστάτης του Φράνκο Κοστάντσο με τους Χακόμπο και Ιτάνζ να είναι αουτσάιντερ. Ο 34χρονος γκολκίπερ έχει σαφές προβάδισμα από τους άλλους δύο, αφού είχε 49 συμμετοχές με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σε αγώνες πρωταθλήματος, Κυπέλλου, Λιγκ Καπ και Champions League) και φέτος μετράει 15 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα.

Τέλος, ο Αριέλ Ιμπαγάσα αναχώρησε ξαφνικά για την Αργεντινή. Ο 35χρονος παίκτης έφυγε για την πατρίδα του, αφού η μητέρα του δεν είναι καλά και ζήτησε να τον δει. Αν όλα πάνε καλά, ο «Κάνιο» θα επιστρέψει την Πέμπτη στην Ελλάδα. Έτσι, παραμένει άγνωστο αν θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Πηγή: sport-fm.gr