Πέραν του τιμωρημένου Σιαλμά, ο Νίκος Κωστένογλου απέκλεισε για λόγους τακτικής -και ξεκούρασης ενόψει Τούμπας- και τους Δέλλα, Μάκο και Λαγό.

Ετοιμοπόλεμος μετά από καιρό ο Βάργκας, επιστρέφουν και οι Λυμπερόπουλος, Αραμπατζής και Καφές.

Η κρισιμότητα του παιχνιδιού με την Ξάνθη δεν ακυρώνει τη μεγάλη σημασία που δίνει η ΑΕΚ και στο θεσμό του Κυπέλλου. Με το δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, να ακολουθεί σε τρεις μόλις μέρες, το rotation κρίθηκε ως μονόδρομος από τον Κωστένογλου.

Έτσι, ο τεχνικός της ΑΕΚ άφησε εκτός αποστολής (προκειμένου να παραμείνουν «φρέσκοι») τους Μάκο, Δέλλα και Λαγό -αν και το ντεφορμάρισμα του πρώτου, η απουσία του «Κολοσσού» και η… παρουσία του Λαγού φέτος δύσκολα θα τους έδιναν θέση στην ενδεκάδα.

Αντίθετα, ο Κωστένογλου βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει έπειτα από καιρό στον Βάργκας (δεν έχει αγωνιστεί απ’ το παιχνίδι με την Άντερλεχτ, όπου τραυματίστηκε), αλλά και στους Λυμπερόπουλο, Αραμπατζή και Καφέ -που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας είχαν τεθεί εκτός του προηγούμενου αγώνα στη Λιβαδειά. Mάλιστα ο Καφές -σύμφωνα με τη δοκιμή που έγινε την Παρασκευή- δεν αποκλείεται να επιστρέψει και στη βασική ενδεκάδα, αντίθετα με τον Έλληνα γκολκίπερ και τον «Λύμπε» που στο δίτερμα αγωνίστηκαν με τους αναπληρωματικούς.

Έτσι, η πιθανότερη σύνθεση με την οποία θα παραταχθεί το Σάββατο η ΑΕΚ θα έχει τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Καράμπελα, Κάλα, Μανωλά και Κοντοέ -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Στα χαφ θα είναι οι Γεωργέας-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Κλωναρίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.

Μοναδικός… ακούσιος πονοκέφαλος για τον Κωστένογλου είναι ο τιμωρημένος Σιαλμάς, ενώ εκτός μάχης παραμένουν και ο Εγγλέζου (έκανε ατομικό την Παρασκευή) και φυσικά ο Γκούντγιονσεν (που συνεχίζει τις ασκήσεις ενδυνάμωσης). Αναλυτικά η αποστολή της «Ένωσης» που ανακοινώθηκε μετά την προπόνηση της Παρασκευής (στην οποία συμμετείχε ξανά ο υπό δοκιμή Σεγούντο Ρίος) αποτελείται από τους εξής:

Αραμπατζή, Κωνσταντόπουλο, Μανωλά, Καράμπελα, Λυμπερόπουλο, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ, Βάργκας, Μπερνς, Γεωργέα, Κοντοέ, Αργυρίου, Καφέ, Γκερέιρο, Ρίκκα, Κλωναρίδης, Κάλα και Μπουγαΐδη.

Πηγή: sportfm.gr