Καλή ήταν η πρώτη αγωνιστική του χρόνου για τον Ολυμπιακό. Καλή γιατί και συνέχισε το σερί του που ξεκίνησε μετά από εκείνη την ήττα στην Τρίπολη και δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» κάλυψαν μέσα στον πρώτο γύρο το -5 που είχαν κάποια στιγμή από τους «πράσινους» κι αν οι τελευταίοι πάρουν τα δύο παιχνίδια που έχουν λιγότερα, θα είναι μαζί στην κορυφή.

Κατά τ’ άλλα το ματς με τον Ατρόμητο ουδείς θα το θυμάται για πολύ. Κλασικό παιχνίδι μετά από γιορτές και τις παγίδες που υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά, αλλά δεν αξιοποίησε τις δύο ευκαιρίες του Τζεμπούρ. Ένα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα. Το γκολ ήρθε τελικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά πάλι δεν έκανε εύκολα τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους». Και στο φινάλε υπήρχε αγωνία, εκεί στο φάουλ που κέρδισε ο Ατρόμητος στις καθυστερήσεις.

Είναι κατανοητό να μην έχει μία ομάδα καλό ρυθμό μετά τις διακοπές των εορτών, να έχουν μείνει λίγο σ’ αυτές οι παίκτες. Είναι όμως και θέμα νοοτροπίας. Όταν έχεις το προηγούμενο με τη ζημιά απέναντι στον ΟΦΗ, οφείλεις να τελειώνεις το παιχνίδι, δίνοντας κάτι παραπάνω για να μην έχεις αυτό το άγχος στο τέλος. Και είναι και θέμα νοοτροπίας κάποιες λεπτομέρειες, που αφορά και ξεχωριστά κάθε ποδοσφαιριστή. Να είναι πιο ομαδικός, να σιγουρεύει το γκολ με πάσα σε συμπαίκτη του. Το βλέπουμε αρκετές φορές από τους επιθετικούς όχι μόνον σ’ αυτόν τον αγώνα. Να τρέχουν όλοι στο πρέσινγκ και όχι ένας και δύο. Να μην έχει νεύρα, όπως ο Χολέμπας που λίγο ακόμη και θα κινδύνευε με αποβολή. Να μην κάνει το φάουλ στις καθυστερήσεις όπως ο Τοροσίδης, βάζοντας την ομάδα στην περιοχή. Να μπει γρήγορα ο Μέλμπεργκ και όχι να ρωτάει δύο φορές «εγώ;», λες και έχει υπογράψει συμβόλαιο ότι δεν θα μπαίνει αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Είναι κάποια παραδείγματα που πρέπει να αναφέρονται και μετά από νίκες. Διότι, αν γινόταν η «στραβή» στο τέλος, σήμερα θα συζητούσαμε για άλλα. Ίσως και για την ανάγκη απόκτησης έτοιμου γκολκίπερ. Ο Μέγιερι, πάντως για άλλη μία φορά όταν χρειάστηκε να επέμβει ήταν παρών κράτησε και πάλι το μηδέν στην άμυνα και «φωνάζει» με την απόδοσή του ότι αξίζει να πάρει την ευκαιρία μέχρι το φινάλε, δημιουργώντας την προοπτική για μία εσωτερική μεταγραφή με μεγάλα οφέλη για το μέλλον…

Πηγή: sday.gr