Μετά τον Ακίν Ακινγκμπάλα, στο στόχαστρο του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στη θέση «5» βρίσκεται ένας ακόμη Νιγηριανός, ο Μπέντζαμιν Εζέ. Ο 30χρονος άσος (2,08μ.) είναι πιο προσιτή περίπτωση από τον συμπατριώτη του που δεσμεύεται από τη Νανσί, καθώς είναι ελεύθερος.

Πρόκειται για έναν καλό αμυντικό, με έφεση στο ριμπάουντ, αλλά δίχως ιδιαίτερο επιθετικό ταλέντο και τεχνική κατάρτιση. Μετακόμισε στα 18 του στη Ρωσία και εν συνεχεία δοκίμασε την τύχη του στις ΗΠΑ, αλλά δεν επελέγη από κάποια ομάδα στο ντραφτ του 2001. Έφτιαξε το όνομά του στην Ιταλία αγωνιζόμενος σε Ρέτζιο Καλάμπρια (2001-2004) και Σιένα (2004-2010), ενώ πέρυσι έπαιξε στη Χίμκι από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Ιανουάριο και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον… Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Ο Εζέ, που διαθέτει ιταλικό διαβατήριο και συνεπώς αν αποκτηθεί θα πάρει θέση κοινοτικού, είχε 8,1 πόντους και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα με τη Χίμκι, ενώ στη VTB League είχε 8,7 πόντους και 4,3 ριμπάουντ και στο ρωσικό πρωτάθλημα 6 πόντους και 4,8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Για τη θέση του σέντερ πρώτη επιλογή είναι ο Ακίν Ακινγκμπάλα. Ήδη έχουν γίνει επαφές με τη Νανσί για τον 28χρονο Νιγηριανό σέντερ, που φέτος είχε 12 πόντους και 6,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Για τη θέση του γκαρντ, ο «Ντούντα» παραμένει αντίθετος για την απόκτηση του Μάρκο Γιάριτς και αναζητεί κάτι καλύτερο, κοιτάζοντας και στην αγορά του ΝΒΑ από όπου «κόβονται» αρκετοί κοντοί.

Οι προσθήκες θα φέρουν και αποχωρήσεις. Φαίνεται πως ο Μάρκο Κέσελ μετρά ώρες στο λιμάνι, αφού δεν έχει πείσει, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά η ανάρτησή του στο «Twitter» μετά την κλήρωση της Ευρωλίγκας. «Μόνο οι Σέλτικς λείπουν από τον όμιλό μας», έγραψε ο Σέρβος φόργουορντ, κάτι που εκλήφθηκε ως έλλειψη πίστης για την πρόκριση. Υποψήφιοι προς αποχώρηση εφόσον αποκτηθεί δεύτερος ξένος, είναι οι Ματ Χάουαρντ και Κεϊλίν Λούκας.

Πάντως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι ενισχύσεις για τον Ολυμπιακό θα καταφθάσουν πριν το δύσκολο ματς της ερχόμενης Τετάρτης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Από το παιχνίδι αυτό θα λείψουν οι Σπανούλης, Παπαδόπουλος και (πιθανότατα) Μάντζαρης.

Πηγή: sport-fm.gr