Είναι πιο ορατό από ποτέ το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση μεσούσης της σεζόν και υπάρχουν… τρανταχτοί λόγοι για να το κάνει αυτό…
Ντούσαν Ίβκοβιτς, αδελφοί Αγγελόπουλοι και Γιώργος Σκηνδήλιας είχαν συζήτηση περί μεταγραφικών θεμάτων, χωρίς να έχει βγει κάποιο όνομα προς τα έξω πλην από αυτό του Μάρκο Γιάριτς για τη θέση του γκαρντ. Ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήταν η συνάντησή τους…

Αυτοί είναι οι 7+1 λόγοι που ο Ολυμπιακός χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση:

1. Ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη. Ο Λαρισαίος γκαρντ ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Πειραιά σε όλα τα παιχνίδια, σε σημείο… μοναρχίας. Το… έπαιρνε όλο επάνω του και τώρα που δεν θα υπάρχει για τον επόμενο έναν μήνα, υπάρχει ο φόβος μήπως χάσει τον ρυθμό του, είτε ο ίδιος, είτε η ομάδα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος, είτε για την πλαισίωσή του, είτε για την αντικατάστασή του όταν αυτός χρειάζεται ξεκούραση.

2. Ο τραυματισμός του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Είχε που είχε προβλήματα κάτω από τη ρακέτα ο Ολυμπιακός, ήρθε το πρόβλημα του Έλληνα σέντερ να… επιδεινώσει την κατάσταση.

3. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Ολυμπιακός κινδύνεψε να μείνει εκτός από το Top 16, αλλά τώρα που προκρίθηκε πρέπει να το δει πιο σοβαρά. Η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση που δεν… αστειεύεται. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και μπορούν να κάνουν τη ζημιά και λάθη και ανετοιμότητα δεν.. συγχωρούνται πια στους καλύτερους 16.

4. Τα… άτακτα κολεγιόπαιδα. Ο Κεϊλίν Λούκας δείχνει να ανεβαίνει, ο Ματ Χάουαρντ προσπαθεί εσχάτως περισσότερο, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει. Είναι ανέτοιμοι ακόμα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το αν θα μπορέσουν να βρουν τα πατήματα που πρέπει, όταν πρέπει.

5. Οι… άγουροι νεαροί. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει κρατήσει τις… υποσχέσεις του και έχει δώσει πολλές ευκαιρίες στους νεαρούς Έλληνες γκαρντ που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Κατσίβελης μοιράζονται τον χρόνο δίπλα σε Βασίλη Σπανούλη και Κεϊλίν Λούκας, αλλά δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένοι παίκτες, κάτι που θα γίνει με τον χρόνο.

6. Η αστάθεια Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Κάιλ Χάινς. Ο δεύτερος ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά ένας τραυματισμός του έχει ρίξει φανερά τη… διάθεση, ενώ ο πρώτος έκανε κάποια ξεσπάσματα καλής απόδοσης, αλλά επέστρεψε και πάλι σε ανασφαλή μονοπάτια.

7. Ο… εξαφανισμένος Κέσελ. Ο Μάρκο Κέσελ εντυπωσιάζει με την εθνική Σερβίας, δείχνει πως έχει δυνατότητες και το αξιόπιστο σουτ, αλλά με τον Ολυμπιακό… κολλάει. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος τον έχει και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, αλλά δεν μπορεί να βρει το… κουμπί του στην ομάδα του Πειραιά.

8. «Τρώει» περισσότερα. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ξεκίνησε εντυπωσιακά, έχει το καλό σουτ, αλλά όποτε δεν υπάρχει πίεση και άγχος. Όταν η μπάλα καίει δείχνει να έχει ένα… προβληματάκι. Επίσης στην άμυνα δεν είναι καθόλου συνεπής και τι να το κάνεις όταν ένας παίκτης δέχεται περισσότερα καλάθια από όσα βάζει;

Τέτοιους θέλει περισσότερο…

Το συμπέρασμα λέει πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται περισσότερο έναν μπαρουτοκαπνισμένο γκαρντ για να πλαισιώσει τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μοιάζει μόνος και μέχρι τώρα τα καταφέρνει περίφημα και χωρίς βοήθεια. Αλλά, μέχρι πότε θα συμβαίνει αυτό και τώρα που τραυματίστηκε τι γίνεται;

Όσοι περιφερειακοί υπάρχουν θέλουν χρόνο ακόμη για να βρουν τα πατήματά τους και αυτός που θα έρθει θα πρέπει επίσης να μπορεί να απελευθερώσει τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ο οποίος δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να βάζει τα μακρινά σουτ που «καίνε», αλλά θέλει και στήριγμα, κυρίως στην άμυνα.

Επιπρόσθετα, χρειάζεται ένας σέντερ με ηγετικά χαρακτηριστικά για να βοηθήσει τον Χάινς που δείχνει ότι μπορεί, αλλά και να καθοδηγήσει τους Παπαδόπουλο και Γλυνιαδάκη, που δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν μόνο ως ρολίστες.

Πηγή: sday.gr