Αποφασισμένος να εγκαταλείψει την ενεργό δράση μετά το παιχνίδι Κυπέλλου των Ποντίων Κατερίνης με την Ξάνθη, ήταν ο Δημήτρης Καλόπουλος. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, μετά τα όσα έγιναν εις βάρος του, πείσμωσε και αποφάσισε να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν! Ανακοίνωση στήριξης από τον ΣΔΠ Θεσσαλονίκης που θα κινηθεί νομικά. Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Δημήτρης Καλόπουλος ετοίμαζε τις τελευταίες ημέρες μαζί με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του, την επιστολή-ανακοίνωση της αποχώρησης του από την ενεργό διαιτητική δράση. Είχε αποφασίσει πως η αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος, Πόντιοι Κατερίνης-Ξάνθη, θα είναι η μοναδική μετά την επιστροφή του στους πίνακες και η τελευταία στην πολυετή καριέρα του.

Ωστόσο, τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Κατερίνης και η προσπάθεια ομάδας κουκουλοφόρων να τον προπηλακίσει, φαίνεται πως τον πείσμωσαν. Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η απόφαση του Θεσσαλονικιού ρέφερι έχει πλέον αλλάξει και δεν σκοπεύει να αποχωρήσει!

Αντιθέτως, μετά τα όσα έγιναν, φέρεται να λέει στο περιβάλλον του πως «τώρα είναι που δεν φεύγω με τίποτα»! Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως σκέφτεται να συνεχίσει στην ενεργό διαιτησία για όλο το υπόλοιπο της σεζόν και το καλοκαίρι θα σκεφτεί εκ νέου το πώς θα πορευτεί.

Την Πέμπτη, εξάλλου, αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από την ΚΕΔ με ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων.

Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Θεσσαλονίκης εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση στήριξης του Καλόπουλου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΔΠ Θεσσαλονίκης με αφορμή τα γεγονότα στην Κατερίνη και στον αγώνα Κυπέλλου ΑΕ Ποντίων Κατερίνης – Skoda Ξάνθη, όπου διαιτητής ήταν το μέλος του Συνδέσμου, Δημήτρης Καλόπουλος, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στον εν λόγω διαιτητή. Ο Σύνδεσμος διαμαρτύρεται έντονα και καταδικάζει την άνανδρη αυτή συμπεριφορά των είκοσι-τριάντα “αγνώστων” που λίγο προ της λήξεως του αγώνα μπήκαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στον διαιτητή. Ελπίζει ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη τόσο οι φυσικοί όσο ενδεχομένως και οι ηθικοί αυτουργοί της όλης αυτής αθλιότητας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και όριο. Ο Σύνδεσμος στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Δημήτρη Καλόπουλο και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα είναι δίπλα του».

Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο ΣΔΠ Θεσσαλονίκης θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων αποδειχτεί πως συμμετείχαν και πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια.

Να σημειωθεί τέλος, πως οι 17 από τους 18 συλληφθέντες (16 Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Κύπριος) θα οδηγηθούν την Πέμπτη στις 10 π.μ. στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης προκειμένου να απολογηθούν. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικός και αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί από το αρμόδιο τμήμα. Άπαντες αρνούνται τις κατηγορίες και την οποιαδήποτε σχέση με τα επεισόδια.

Πηγή: sport-fm.gr