Όπως κάποιοι συμπατριώτες μας.. έτρεξαν να ευχαριστήσουν τον Ζινεντίν Ζιντάν, έτσι και στη Ρωσία, ο Τύπος αλλά και οι περισσότεροι που έχουν μιλήσει για την κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 ευχαριστούν τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Ο λόγος; Μα, ο Ολλανδός τεχνικός ήταν εκείνος που «έριξε» την εθνική ομάδα της Ρωσίας στον όμιλο με την Εθνική μας ομάδα και τις Πολωνία, Τσεχία. Ένα αποτέλεσμα που έχει σκορπίσει μεγάλο ενθουσιασμό στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας, ο οποίος, πλέον, αντιμετωπίζει τον φαν Μπάστεν σαν έναν… εθνικό ήρωα.

«Ευχαριστούμε αρκετά, εσένα μεγάλε Μάρκο φαν Μπάστεν», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, το οποίο συνεχίζει λέγοντας ότι η Ρωσία έχει τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου.

Τι αναφέρει για την Ελλάδα;
«Στην εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι πιθανό να συναντήσουμε ακόμη κάποιους από τους παίκτες οι οποίοι πριν από περίπου επτάμιση χρόνια σόκαραν την Ευρώπη κατακτώντας τον τίτλο στην Πορτογαλία. Το να επαναλάβουν κάτι τέτοιο οι Έλληνες στο άμεσο μέλλον είναι δύσκολο αλλά στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αρκετές φορές συμβαίνουν μεγάλες εκπλήξεις. Και πλέον οι Έλληνες δεν θα αποτελέσουν έκπληξη», αναφέρει.

«Η εθνική Ρωσίας έχει νικήσει την Ελλάδα και στο Euro 2003 με 2-1 αλλά και σε αυτό του 2008 με 1-0», προσθέτει το δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για μεγάλη πίεση που υπάρχει πλέον στους Ρώσους διεθνείς.

Πηγή: sport-fm.gr