Είναι ένα από τα πολύτιμα εργαλεία του Ολυμπιακού και ο παίκτης που έχει χαρακτηριστεί «μαέστρος» ή το «μυαλό» των «ερυθρολεύκων». Όχι άδικα, ασφαλώς, βλέποντας πως κινείται πάνω στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, η απουσία του αποτυπώνεται και στα στατιστικά της ομάδας, αφού όποτε δεν βρέθηκε στην ενδεκάδα τις περισσότερες φορές ήρθε… γκέλα. Ο λόγος για τον Αριέλ Ιμπαγάσα που επανήλθε στη δράση για το ματς με τη Δόξα Δράμας.

Η απουσία του στα δύο παιχνίδια με ΠΑΟ και Αστέρα Τρίπολης ήταν σημαντική, στο διάστημα που έμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού του, καθώς συνοδεύτηκε με απώλειες βαθμών και στα δύο ματς. Ενδιάμεσα, βέβαια, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μαρσέιγ, αλλά αυτό ήταν ματς για άλλη διοργάνωση.

Αν παρατηρήσει κανείς ποια ήταν τα άλλα δύο παιχνίδια που δεν βρέθηκε στην ενδεκάδα ο Αργεντινός (σε αυτά μπήκε στο ματς ως αλλαγή), αυτά είναι η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη που έληξε 2-2, αλλά και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη στο οποίο, όμως, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2. Από τις 4 φορές που δεν ήταν στην ενδεκάδα στο φετινό πρωτάθλημα, οι 3 συνδυάστηκαν με απώλεια βαθμών.

Το μόνο ματς στο οποίο ήταν ενδεκαδάτος ο «Κάνιο» και στο οποίο οι Πειραιώτες δεν νίκησαν είναι αυτό κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το οποίο βέβαια, είναι ματς ειδικών συνθηκών… Για αυτό και η επιστροφή του σημαίνει πολλά.

Πηγή: gavros.gr