Τη στιγμή που η ομάδα του Παναθηναϊκού αποδεικνύει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της πως θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας πλέον εξασφαλίσει διαφορά πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό κι ενός-με δύο ματς λιγότερα-από την ΑΕΚ, όλοι ακόμη περιμένουν τις έμπρακτες αποδείξεις του ενδιαφέροντος του Αλ Σαούντ για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Η διαρκής αναβλητικότητα της πλευράς του πρίγκιπα και οι συνεχείς υποσχέσεις του λαλίστατου εκπροσώπου του, Βλάση Τσάκα, έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια όχι μόνο στον κόσμο (που αποδοκίμασε και απείλησε με… γιαούρτια τον Τσάκα στο χθεσινό ματς στο ΟΑΚΑ), αλλά και στη διοίκηση της ΠΑΕ, όπως και στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, η τρέχουσα εβδομάδα θα «αποκαλύψει», οριστικά και αμετάκλητα, τις πραγματικές προθέσεις του Αλ Σαούντ. Η πλευρά του πρίγκιπα άφηνε να διαρρεύσει πως το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα εμφανιστούν τα 15 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από το μνημόνιο σε τράπεζα του Λονδίνου.

Ο Βλάσης Τσάκας, που μετά τις φραστικές επιθέσεις που δέχτηκε «απείλησε» με απόσυρση της πρότασης του πρίγκιπα κάνοντας λόγο για στημένες αντιδράσεις σε βάρος του και αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης της ΠΑΕ, λίγη ώρα αργότερα τα… γύρισε. «Δεν μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να κάνω τη χάρη σε όσους επιθυμούν να χαλάσει το deal. Αυτός που έχει δίκιο είναι ο κόσμος, ο οποίος ακούει πολλά και διάφορα. Πρώτα σε αυτόν πρέπει να αποδείξουμε την αξιοπιστία μας και την οικονομική επιφάνεια του πρίγκιπα. Αφού παρουσιάσουμε τα χρήματα και πείσουμε τον κόσμο, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», έλεγε χθες.

Την ίδια ώρα, η Arboris Capital περιμένει στη… γωνία. Ο εκπρόσωπός της, Γιώργος Γεωργίου, ήταν χθες στο ΟΑΚΑ και περιμένει την επίσημη έγκριση της ΠΑΕ για να φέρει πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ήδη έχει γίνει μια προεργασία κι εφόσον παρέλθει η προθεσμία που έχει δοθεί στον πρίγκιπα, θα παρουσιάσει προτάσεις από ενδιαφερόμενους.

Κανένα ραντεβού για Ροναλντίνιο
Μπορεί ο Βλάσης Τσάκας να μιλούσε για ραντεβού με τον αδερφό και μάνατζερ του Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο ντε Ασίς, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε χθες βράδυ, αφού ο τελευταίος δεν ήρθε στην Ελλάδα. Μάλιστα, πέρα από τις δηλώσεις που έκανε στη Βραζιλία πως ο «Ρόνι» δεν σκέφτεται να φύγει από τη Φλαμένγκο, εμφανίζεται επιφυλακτικός για οποιαδήποτε επαφή με άνθρωπο που δεν έχει επίσημο ρόλο στην ομάδα.

Ξεκούραση και μετά… Άρης
Ενθουσιασμός υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά την αύξηση της διαφοράς από τον Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς. Μπορεί η χθεσινή εμφάνιση να μην ήταν εντυπωσιακή, αλλά η κατάκτηση των τριών βαθμών, σε συνδυασμό με την γκέλα των «ερυθρολεύκων», την παρουσία πλήθους κόσμου στο ΟΑΚΑ κι ανάμεσά τους του Τζιμπρίλ Σισέ, έκαναν το βράδυ της Κυριακής… ονειρεμένο για τους «πράσινους».

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα γνωρίζει πως η έπαρση και η χαλάρωση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ομάδας του και ήδη έχει αρχίσει την επιχείρηση «προσγείωση». Όλοι σκέφτονται το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν θέλουν επ ουδενί να χαθεί η σημαντική διαφορά από τον Ολυμπιακό και για να συμβεί αυτό πρέπει να φύγουν αλώβητοι από μία ακόμη δύσκολη έδρα, σαν αυτή των «κίτρινων». Ο Πορτογάλος τεχνικός λογικά θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Μαρίνο, που έχασε το χθεσινό ματς λόγω διαστρέμματος, αλλά μέχρι την Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς. Θέση στην αποστολή διεκδικούν μετά από καιρό και οι Τοτσέ και Ρούντολφ.

Τέσσερις στο όριο
Ο Σεμπαστιάν Λέτο και ο Στέφανος Καπίνο έφτασαν τις τρεις κίτρινες κάρτες με αυτές που δέχτηκε κόντρα στον ΟΦΗ και στην επόμενη που θα δεχτούν, θα κληθούν να απουσιάσουν από ένα από τα τέσσερα ματς που θα ακολουθήσουν. Κατσουράνης και Καραγκούνης έχουν επίσης από τρεις κίτρινες και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πιθανώς θα κοιτάξει να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή για να μην κινδυνεύσει να χάσει βασικά στελέχη της ομάδας στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν.

Πηγή: sportfm.gr