Ο Στέφανος Χάρης γράφει για την διαφωνία του για τους παίκτες που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον χώρο του κέντρου στο ματς με τη Μαρσέιγ.

Ήταν φιλότιμη αλλά και μάταιη η χθεσινή προσπάθεια της «SportDay», αγαπητέ αναγνώστη, να ανοίξει τα μάτια του Βαλβέρδε. Του το φέραμε απέξω απέξω, μπας και δει τον «Τόρο» τον αληθινό και τον βάλει στα χαφ, αλλά ο Ερνι είναι αγύριστο κεφάλι. Σε αντίθεση με μας, που είμαστε της παλιάς σχολής, η «Εξέδρα» των αποκαλύψεων βρήκε ένα καινούριο, καταπληκτικό κόλπο για να τον ρίξει. Δεν του λέει ποιους να βάλει, αλλά ποιους να μη βάλει. Εγραψε χθες ο Βασίλης Παπανικολάου:

«Ο Βαλβέρδε πρέπει να καταλάβει, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος για να το ξανασκεφτεί, ότι δεν γίνεται να παίξει με τον Γέστε. Θα τον “καταπιούν” οι Γάλλοι μόλις καταλάβουν ότι θέλει τον χρόνο του για να σκεφτεί σε ποιον θα δώσει την μπάλα. Το Βάσκο και τον Αμπντούν να μην ξεκινήσει στο ματς κι ας κάνει ό,τι άλλο τον φωτίσει ο Θεός». Νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε στον Βαλβέρδε multiple choice ερωτήσεις για κάθε θέση της 11άδας. Για παράδειγμα, «ποιον θες αμυντικό χαφ; α) Τοροσίδη, β) Φέισα γ) Βλέπε επιλογή “α”». Ετσι δεν έκανε καριέρα κι ο μεγάλος Κάσπερτσακ στην Καβάλα;

Μεταξύ μας πάντως ας μην παίρνει πολύ ψηλά τον αμανέ ο Ερνι, διότι δεν κάνει και καμιά σπουδαία δουλειά. Τα ευκολότερα επαγγέλματα στον κόσμο άλλωστε είναι κειμενογράφος του Παπανδρέου και προπονητής. Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα διαβάζοντας το άρθρο του Παντελή Ζουμπούλη για τις τρεις φοβερές κινήσεις του Πρόμπιερζ, οι οποίες μεταμόρφωσαν προς το καλύτερο τον Αρη.

«Α) Εβαλε ένα συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι της ομάδας και ζήτησε από τους παίκτες να το τηρήσουν πιστά (δηλαδή έβγαλε ένα σύστημα). β) Τοποθέτησε τους παίκτες στις κανονικές θέσεις τους (έβγαλε και 11άδα). Γ) Το σημαντικότερο ίσως. Δεν… επινοούσε εσωτερικές αλλαγές ανά δεκάλεπτο μπερδεύοντας την ομάδα (κοιμόταν στον πάγκο)».

Με όλον τον σεβασμό στη λαμπρή καριέρα του Πρόμπιερζ, αλλά τις συγκεκριμένες μαγικές κινήσεις θα μπορούσε να τις κάνει και ο μασέρ του Αρη. Που σημαίνει, dear, ότι στην Ελλάδα επιτυχημένος προπονητής είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Γι’ αυτό άφησε εποχή κι ο γλυκός Πεσέιρο…

Πηγή: sday.gr