Το θέμα ΔΕΝ είναι ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Το θέμα ΔΕΝ είναι ότι μέχρι στιγμής αποτελεί την μεγάλη έκπληξη.

Αυτό που έχει σημασία είναι το ότι όσοι τον παρακολουθούν από κοντά μιλούν για μια ομάδα- πρότυπο, ένα «φαινόμενο», σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία της. Πέντε μέλη της «οικογένειας» του Ατρομήτου εξηγούν πώς μία ελληνική ομάδα, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, μπορεί να παραμείνει υγιής και επιτυχημένη!

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος, ο α’ βοηθός προπονητή, Μάκης Αγγελίνας, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Κατώνης και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Κάτια Κοξένογλου, άνθρωποι που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι σε αυτό που είναι ο Ατρόμητος σήμερα, αναφέρουν ο καθένας ξεχωριστά τρεις λόγους, στους οποίους οφείλεται η επιτυχημένη πορεία της ομάδας.

Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα πλέον είναι λίγο-πολύ απλά. Αν πληρώνεις και δουλεύεις σωστά και μεθοδικά, ανταμείβεσαι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν εξεπλάγησαν από την απόλυτα επιτυχημένη, μέχρι στιγμής, πορεία του Ατρομήτου. Οι «κυανόλευκοι» το καλοκαίρι κινήθηκαν έξυπνα, με οξυδέρκεια και με προγραμματισμό που θα ζήλευαν ακόμη και οι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος.

Αν μη τι άλλο, η πορεία τους έχει αποδείξει ότι η μπάλα δεν παίζεται μόνο στο αγωνιστικό χώρο. Αν ξέρεις πώς παίζεται και εκτός των τεσσάρων γραμμών, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα… Αυτά όμως τα λέμε εμείς, κρίνοντάς απ’ έξω.

Δεν θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει καλύτερα τους λόγους που ο Ατρόμητος πάει από το καλό στο καλύτερο, από τους ανθρώπους που τον ζουν… από μέσα. Τους ζητήσαμε, λοιπόν, να μας πουν ο καθένας ξεχωριστά, τρεις λόγους που οδηγούν την ομάδα προς την επιτυχία. Εμείς βγάλαμε τα συμπεράσματά μας, ήρθε η ώρα να τα βγάλετε κι εσείς…

Γιάννης Αγγελόπουλος (Τεχνικός Διευθυντής):

• “Η επιτυχία οφείλεται στη διοικητική συνέπεια της ομάδας. Οι παίκτες του Ατρομήτου έχουν τη δυνατότητα να μην σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός από το πώς θα παρουσιάζονται καλύτεροι κάθε φορά. Οι συνθήκες εργασίας στον Ατρόμητο είναι οι καλύτερες που θα μπορούσε να συναντήσει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής”.

• “Στην αξιοποίηση του πλάνου που έγινε την τελευταία τριετία με αποκορύφωμα το καλοκαίρι, που ο σκοπός μας ήταν να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας, να γίνει ελληνοποίηση στο ρόστερ και να έρθουν παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μας ζήτησε ο προπονητής”.

• “Στην αρμονική συνύπαρξη διοίκησης-προπονητή. Όπως επίσης και η ικανότητα του προπονητή αλλά και του υπόλοιπου επιτελείου, να περάσουν γρήγορα τη φιλοσοφία τους στους παίκτες, παρά το γεγονός ότι η ομάδα πραγματοποίησε φέτος 13 μεταγραφές”.

Μπαταγιάννης Βαγγέλης (αντιπρόεδρος):

• “Η ομάδα διαθέτει ένα γεμάτο και πλήρες ρόστερ. Δεν έχουμε μόνο μία εντεκάδα. Αυτοί που έρχονται από τον πάγκο μπορούν να ανταπεξέλθουν το ίδιο καλά. Για παράδειγμα, με τον Πανιώνιο, η λύση ήρθε με την είσοδο του Αναστασάκου στο παιχνίδι”.

• “Ο Ατρόμητος διαθέτει διοικητική και τεχνική σταθερότητα. Ο κάθε εργαζόμενος δεν νιώθει ανασφάλεια και δεν απειλείται ότι δεν θα του καταβληθούν τα δεδουλευμένα του, κάτι που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Το τελευταίο είναι κάτι πολύ σημαντικό κι αυτό το έχουν καταλάβει ακόμα και οι νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας”.

• “Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι ότι όσοι δουλεύουμε για τον Ατρόμητο, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Όλο αυτό το διάστημα συνεχώς μαθαίνουμε. Από τον πρόεδρο μέχρι το τελευταίο γρανάζι της μηχανής…”

Μάκης Αγγελίνας (Α’ βοηθός προπονητή)

• “Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος που η ομάδα πορεύεται επιτυχημένα, είναι ότι υπάρχει διοικητική σταθερότητα. Αυτό ξεκινάει από τον πρόεδρο και επεκτείνεται στον τεχνικό διευθυντή, κι έπειτα στο προπονητικό τιμ…

• “Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης παίζει το ταλέντο και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών μας, η οποία τους επιτρέπει να ανταπεξέλθουν σε αυτά που τους ζητάει ο προπονητής. Αυτό που κάνουμε είναι να χτίζουμε καλές σχέσεις με τους παίκτες μας, με τον καθένα ξεχωριστά”.

• “Τέλος, πρέπει να τονίσουμε την εξαιρετική σχέση και συνεργασία της διοίκησης με το προπονητικό τιμ”.

Κάτια Κοξένογλου (Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων)

• “Η επιτυχία της ομάδας πρώτα οφείλεται στην διοικητική ικανότητα του κ.Σπανού. Πλέον, είναι ένας πολύ έμπειρος παράγοντας, ο οποίος έχει καταφέρει να οδηγεί το τιμόνι ενός οικονομικά νοικοκυρεμένου σωματείου”.

• “Το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα ή μια δυσκολία, όλοι γινόμαστε «ένα»”.

• “Ο κόσμος δείχνει ότι και στα δύσκολα είναι κοντά μας. Υπάρχουν πιστοί οπαδοί που μας ακολουθούν παντού. Θα θέλαμε όμως να είχαμε μεγαλύτερη προσέλευση. Ευχόμαστε στο τέλος να τα καταφέρουμε”.

Παύλος Κατώνης (Εκπρόσωπος Τύπου)

• “Η παρουσία του προέδρου. Έχει καταφέρει να μεταφέρει τη φιλοσοφία του σε όλη την ομάδα για να δουλεύουν όλα στην εντέλεια. Ο Ατρόμητος είναι ένα υγιές οικονομικά σωματείο. Ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του και όλοι προσπαθούν να κάνουν καλά στη δουλειά τους. Η οργάνωση είναι άριστη σε όλους του τομείς, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά”.

• “Υπάρχει ένας άνθρωπος στο ποδοσφαιρικό τμήμα που ξέρει πολύ καλά τον χώρο του ποδοσφαίρου και είναι πάντα προνοητικός. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και πάντα προσέχει για να έχει. Αναφέρομαι φυσικά στον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο”.

• “Επίσης, στον Ατρόμητο δουλεύει ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, αν όχι ο καλύτερος, ο Γιώργος Δώνης. Ξέρει πότε πρέπει να είναι αυστηρός και πότε φίλος με τους παίκτες”.

Πηγή: sportfm.gr