Την εγγυητική των 20 εκατ. ευρώ περιμένει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, από την πλευρά του πρίγκιπα ή τον επενδυτή που πιθανώς βρει η Arboris Capital για να προχωρήσει η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η απειλή του εκπροσώπου του Σουλτάν Αλ Σαούντ, Βλάση Τσάκα, να αποσύρει το ενδιαφέρον του ο πρίγκιπας εφόσον το ΔΣ της ΠΑΕ δώσει εξουσιοδότηση στην Arboris Capital για να βρει επενδυτή, έπεσε στο κενό. Η στάση της πλευράς Βαρδινογιάννη παραμένει σταθερή και δεν δέχεται όρους. Πλέον απλώς περιμένει έμπρακτες αποδείξεις για το ενδιαφέρον. Ο Βλάσης Τσάκας περιμένει μέχρι την Τετάρτη τη σύνταξη του μνημονίου μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών, για να το υπογράψει την Πέμπτη ο Σουλτάν Αλ Σαούντ και να έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα. Πάντως την Τετάρτη αναμένεται το ΔΣ να δώσει εξουσιοδότηση στην Arboris Capital για να φέρει πρόταση.

Η απάντηση στο ερώτημα αν ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ ή ο επενδυτής που θα βρει η Arboris Capital θα αποκτήσει τον έλεγχο του Παναθηναϊκού είναι απλή: θα «κερδίσει» όποιος παρουσιάσει πρώτος την εγγυητική 20 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί το άνοιγμα για τη φετινή σεζόν.

Ικανοποίηση και δυσαρέσκεια
Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί της Skoda Ξάνθης. Οι «πράσινοι» αντιπαρήλθαν την απραξία ενός μήνα, τα αγωνιστικά προβλήματα και την αποβολή του Βιτόλο στο 40’ φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αισιοδοξεί πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στη συνέχεια. Πάντως δεν λείπουν τα παράπονα για τη διαιτησία, αφού οι «πράσινοι» ισχυρίζονται πως ενώ ο Βίκτορ Βιτόλο αποβλήθηκε με… ευκολία από τον διαιτητή Ανδρέα Παππά, δεν τιμωρήθηκε αντίστοιχα το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Νοκ άουτ ο Βύντρα

Εκτός δράσης για 10-15 μέρες θα μείνει ο Λουκάς Βύντρα. Ο διεθνής μπακ αποχώρησε λαβωμένος από το ματς της Ξάνθης και η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως έχει υποστεί διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου. Έτσι θα χάσει το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, πιθανότατα και το ντέρμπι της 30ης Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα, οι λύσεις για το δεξί άκρο περιορίζονται στον Στέργο Μαρίνο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, πάντως, ελπίζει πως από το ερχόμενο ματς θα έχει στη διάθεσή του τους Ρούντολφ, Τοτσέ και Κοτσόλη, που ξεπερνούν τα δικά τους προβλήματα τραυματισμών, ενώ εκτός πλάνων παραμένουν οι Νίνης και Χριστοδουλόπουλος.

Ακόμη δεν τον «κέρδισε» και τον χάνει…
Ο Στέφανος Καπίνο έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο χθεσινό ματς και απέδειξε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Πάνω όμως που ο Παναθηναϊκός «κέρδισε» έναν παίκτη, τον χάνει. Κι αυτό γιατί ο 17χρονος γκολκίπερ θα ενσωματωθεί σήμερα στην αποστολή της Εθνικής Νέων, που θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Euro 2012 που θα διεξαχθούν στην Αρμενία 21-26 Οκτωβρίου.

Πηγή: sportfm.gr