Συμπαίκτες στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού επί δύο χρόνια, οι Τζιμπρίλ Σισέ και Αλέξανδρος Τζόρβας τίθενται ο ένας απέναντι στον άλλο για την αναμέτρηση της Λάτσιο με την Παλέρμο, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Serie A.

Ιδανικό ντεμπούτο ψάχνει στην έδρα της Μπολόνια η Κλαούντιο Ρανιέρι, ώστε να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα η Ίντερ, ενώ «σεφτέ» στα τρίποντα θέλει να κάνει και η Μίλαν κόντρα στην ουραγό και χωρίς βαθμό Τσεζένα, με τη Γιουβέντους να θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή ξεπερνώντας το εμπόδιο της Κατάνια.

Το εξιλαστήριο θύμα στην Ίντερ βρέθηκε και το «μάρμαρο» για το κακό ξεκίνημα πλήρωσε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι. Πλέον οι «νερατζούρι» θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, αν και η Μπολόνια προέρχεται από τον πρώτο της βαθμό φέτος και μάλιστα στην έδρα της Γιουβέντους. Οι Μιλανέζοι δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες, έχοντας ήδη μείνει πίσω έξι βαθμούς από την κορυφή, αλλά το Champions League παραμονεύει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

Στο στρατόπεδο της Μίλαν οι απουσίες στην επίθεση προβληματίζουν αφού και ο Πάτο έμεινε εκτός και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ψάχνει λύσεις. Βέβαια, τόσο η Τσεζένα όσο και η Πλζεν που είναι οι δύο επόμενοι αντίπαλοι σε πρωτάθλημα και Ευρώπη αντίστοιχα, δεν φοβίζουν τους «ροσονέρι» , οι οποίοι αναμένουν δύο σερί «τρίποντα».

Η ισοπαλία με την Μπολόνια μεσοβδόμαδα ήταν ένα καλό μάθημα για τη Γιουβέντους, ώστε να μην πάρουν τα μυαλά των παικτών της αέρα και να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους. Ο Βούτσινιτς αποβλήθηκε, αλλά οι «μπιανκονέρι» έχουν αρκετές λύσεις την επίθεση με τον Αλεσάντρο Μάτρι να έχει ξεκινήσει δυναμικά το πρωτάθλημα.

Η Λάτσιο του Τζιμπρίλ Σισέ υποδέχεται την Παλέρμο του Αλέξανδρου Τζόρβα, με τους δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να τα λένε για πρώτη φορά στο γήπεδο στην Ιταλία ως αντίπαλοι.

Νάπολι και Φιορεντίνα διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους ξεκινώντας από την ίδια βάση, τους έξι βαθμούς, ενώ οι δύο πρωτοπόροι μαζί με τη Γιουβέντους, Τζένοα και Ουντινέζε δοκιμάζονται στις έδρες των Κιέβο και Κάλιαρι αντίστοιχα.

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-09-2011

Μπολόνια-Ίντερ (19:00)
Μίλαν-Τσεζένα (21:45)
Νάπολι-Φιορεντίνα (21:45)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25-09-2011

Κιέβο-Τζένοα (13:30)
Κατάνια-Γιουβέντους (16:00)
Αταλάντα-Νοβάρα (16:00)
Κάλιαρι-Ουντινέζε (16:00)
Λάτσιο-Παλέρμο (16:00)
Σιένα-Λέτσε (16:00)
Πάρμα-Ρόμα (21:45)

Η επόμενη 6η αγωνιστική:

Ρόμα-Αταλάντα
Ίντερ-Νάπολι
Νοβάρα-Κατάνια
Τσεζένα-Κιέβο
Φιορεντίνα-Λάτσιο
Λέτσε-Κάλιαρι
Παλέρμο-Σιένα
Πάρμα-Τζένοα
Ουντινέζε-Μπολόνια
Γιουβέντους-Μίλαν

Πηγή: sport-fm.gr