Θέση στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού αναμένεται να πάρει με το καλημέρα ο Βιθέντε Μόνχε, μόλις ολοκληρωθεί η απόκτησή του.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα καλύψει το κενό του Άλμπερτ Ριέρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αν και στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ τη Δευτέρα αναφορικά με τη μεταγραφική περίοδο που αφορά τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, για να ολοκληρωθεί και η τυπικά η προσθήκη του στο ρόστερ.

Σύμφωνα μάλιστα και με τα όσα έχουν διαρρεύσει από τις δύο πλευρές, ο 30χρονος χαφ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας, μέχρι το καλοκαίρι του 2013, με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους. Στο αγωνιστικό πλάνο του Βαλβέρδε, ο Μόνχε λογίζεται ως άμεση λύση στο αρχικό σχήμα, ώστε να απελευθερωθεί ο Μιραλάς από το αριστερό άκρο και να μετατεθεί στην κορυφή της επίθεσης, όπου αποδίδει καλύτερα ή να πάει στα δεξιά, όπου αγωνιζόταν και την περσινή περίοδο.

Εκτός πάντως από τον Μόνχε, στον Ολυμπιακό εξετάζουν και τις περιπτώσεις του Ζαραδούκα και του Σανκαρέ. Ο αριστερός μπακ αρέσει στον Βαλβέρδε, ενώ το γεγονός ότι είναι Έλληνας είναι σημαντικό για να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο στους πρωταθλητές. Οι εμφανίσεις του τόσο με τον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και με την Εθνική έχουν αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στα δύσκολα, έχοντας ισορροπία ανάμεσα στα αμυντικά και τα επιθετικά καθήκοντά του.

Όσον αφορά τον Κχαλίφα Σανκαρέ, υπήρξε στη λίστα των Πειραιωτών για τη θέση του αμυντικού στις αρχές του καλοκαιριού και τώρα με την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας της Θεσσαλίας επανήλθε στο προσκήνιο. Στον Ολυμπιακό θέλουν να τον αποκτήσουν, πάρα το γεγονός ότι δεν υπάρχει ελεύθερη θέση ξένου, και να τον δώσουν δανεικό σε κάποια ομάδα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όταν και αναμένεται να φύγουν οι Μέλμπεργκ και Μαρκάνο. Βέβαια, ο Άρης βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις μαζί του, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φανεί αν θα υπάρξει αλλαγή σκηνικού για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τους παίκτες που θα έχει ως βασικό κορμό στη φετινή περίοδο αναμένεται να παρατάξει στην αναμέτρηση με τη SKODA Ξάνθη την Κυριακή ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να αποκτήσει συνοχή και ομοιογένεια η ομάδα του σιγά-σιγά και για το λόγο αυτό θα προτιμήσει όπως όλα δείχνουν να κάνει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του Champions League κόντρα στη Μαρσέιγ.

Στο τέρμα βασικός θα είναι ο Κοστάντσο, με την άμυνα να αποτελείται από τους Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Στα χαφ προβάδισμα έχουν οι Μακούν, Μοντέστο και Ιμπαγάσα, χωρίς να αποκλείεται αν μείνει εκτός ένας εκ των δύο αμυντικών μέσων και τη θέση του να πάρει ο Φουστέρ, αν και δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η επίθεση αποτελεί ακόμα μυστήριο, αφού ο Βαλβέρδε δοκίμασε αρκετές παραλλαγές, ωστόσο Μιραλάς στα αριστερά, Αμπντούν στα δεξιά και ένας εκ των Πάντελιτς ή Τζεμπούρ είναι αυτοί που βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην αρχική ενδεκάδα.

Πηγή: sport-fm.gr