Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ζαν Μακούν, στον Ολυμπιακό στρέφουν αποκλειστικά την προσοχή τους στην αναζήτηση ενός επιθετικού.

Οι περιπτώσεις που εξετάζονται είναι αρκετές, ωστόσο όπως τονίζεται από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ κίνηση θα γίνει μόνο αν βρεθεί κάποιο όνομα που να κάνει τη διαφορά και να είναι καλύτερο από τους φορ που υπάρχουν ήδη στην ομάδα.

Η γραμμή κρούσης είναι υπερπλήρης με την παρουσία των Κέβιν Μιραλάς, Ραφίκ Τζεμπούρ και Μάρκο Πάντελιτς, όμως στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να κινούνται ζωηρά στην μεταγραφική αγορά. Η απόκτηση ενός ακόμα στράικερ δεν είναι σίγουρη, αλλά αν βρεθεί κάποιος που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, κατά προτίμηση με… προϋπηρεσία στο Champions League, θα γίνει κίνηση.

Πρώτος στη λίστα των πρωταθλητών Ελλάδος παραμένει ο Βιντσέντζο Ιακουίντα, ο οποίος όμως έχει πολλές προτάσεις στα χέρια του. Η Γιουβέντους τον παραχωρεί και βάζει μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των ετήσιων αποδοχών του, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Στα μείον του Ιταλού στράικερ είναι και ο τραυματισμός από τον οποίο ταλαιπωρείται και που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερο από ένα μήνα, κάτι που σημαίνει ότι χάνει τις δύο πρώτες αγωνιστικές του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ψάξει πολύ την περίπτωσή του, έχουν κάνει επαφές με τη Γιουβέντους, που ήταν σχολαστική με όρους, εγγυήσεις και ένα σημαντικό ποσό στον παίκτη προκαταβολικά.

Από εκεί και πέρα, με τον Γέλεν να υπογράφει στη Λιλ, οι εναλλακτικές λύσεις είναι ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ της Βέρντερ Βρέμης, όπως και ο συμπαίκτης του Μάρκο Αρναούτοβιτς. Στην περίπτωση και των δύο φορ της γερμανικής ομάδας σημαντικό ρόλο παίζει ο Βασίλης Τοροσίδης, τον οποίο θέλει να προσθέσει στο ρόστερ του ο Τόμας Σάαφ. Επίσης, δυνατά παίζει και ο Γιακούμπου Αϊγεκμπένι ως δανεικός, αλλά και 2-3 άλλες περιπτώσεις που έχουν προταθεί και εξετάζονται, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές.

Όσον αφορά τον Πάμπλο Ορμπάιθ, Ολυμπιακός και Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουν τη μετακόμιση του Ισπανού στου Ρέντη. Όπως τόνιζαν μάλιστα οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν ο πρόεδρος των Πειραιωτών έκανε λόγο για προσθήκη ενός ακόμα ποιοτικού παίκτη, εννοούσε τον χαφ της βασκικής ομάδας, ο οποίος μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα.

Ρόμενταλ, Ριέρα, «Τόρο»

Εκτός από τη μεταγραφική ενίσχυση, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Με τον Ντένις Ρόμενταλ έχει επιτευχθεί συμφωνία να λυθεί το συμβόλαιό του παίρνοντας αποζημίωση που χωρίς να έχει ανακοινωθεί υπολογίζεται στις 400.000 ευρώ.

Ο Άλμπερτ Ριέρα εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο της Γαλατασαράι, με τα τουρκικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις και τον Ισπανό να συνεχίζει την καριέρα του στην «Τσιμ Μπομ». Βέβαια, η «Γαλατά» δεν δίνει στον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού το ίδιο συμβόλαιο που έχει στην Ελλάδα, κάτι που ίσως περιπλέξει την όλη υπόθεση, αν και τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ που προσφέρει στους «ερυθρόλευκους» φαίνεται να ικανοποιούν την ελληνική ομάδα.

Στην περίπτωση του Βασίλη Τοροσίδη τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ο Έλληνας μπακ βρίσκεται στο στόχαστρο της Βέρντερ Βρέμης, αλλά κι άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, χωρίς όμως να έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα κάποια επίσημη πρόταση. Με τη μεταγραφική περίοδο να εκπνέει το βράδυ της Τετάρτης, θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει κάτι την τελευταία στιγμή.

Πηγή: sport-fm.gr