Αποφασισμένος να μείνει στη Σάλκε μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όταν λήγει το συμβόλαιό του, δήλωσε ο Ραούλ. Ο Ισπανός επιθετικός τόνισε ότι δεν ασχολήθηκε με το ενδιαφέρον της Μπλάκμπερν και εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να πετύχει η γερμανική ομάδα τους στόχους της.

Πόσο καιρό επέμεινε η Μπλάκμπερν για να σε αποκτήσει;

«Όλες οι συζητήσεις έγιναν με τον μάνατζέρ μου. Είμαι προσηλωμένος στη δουλειά μου και προπονούμαι σκληρά στην αρχή κάθε σεζόν. Πάντως, εκτιμώ το ενδιαφέρον που επέδειξε ο σύλλογος για εμένα. Προσπαθώ κάθε μέρα για το καλύτερο. Εκτιμώ ιδιαίτερα την αγάπη που δείχνουν οι οπαδοί της Σάλκε στο πρόσωπό μου. Είναι ξεχωριστή και αξέχαστη. Πρόθεσή μου είναι να τιμήσω το συμβόλαιό μου».

Πώς είναι οι σχέσεις σου με τον προπονητή, Ραλφ Ράνγκνιγκ;

«Είναι καλή και άκρως επαγγελματική. Αυτή που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε έναν παίκτη και έναν προπονητή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είμαστε όλοι ενωμένοι και θέλουμε τα καλύτερα για τη Σάλκε».

Σε τι επίπεδο είναι η Bundesliga;

«Οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον αντίπαλό του. Δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα. Όσο περνούν τα χρόνια το πρωτάθλημα γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται στα γήπεδα που είναι γεμάτα κάθε αγωνιστική. Οι άνθρωποι εκτιμούν το ταλέντο».

Μπορείς να μου πεις τρεις αξέχαστες στιγμές στην πρώτη σου σεζόν στη Σάλκε;

«Πρώτη είναι η πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του Champions League. Καταφέραμε να αποκλείσουμε ομάδες όπως η Βαλένθια και η Ίντερ. Αυτό είναι κάτι σημαντικό. Αυτές οι βραδιές είναι ιδιαίτερες για κάθε ποδοσφαιριστή. Δεύτερη είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου στο Βερολίνο και τρίτη οι πανηγυρισμοί των οπαδών στους δρόμου τους Γκελζενκίρχεν. Αυτές οι στιγμές στη Σάλκε είναι από τις καλύτερες στην καριέρα μου».

Πηγή: sport-fm.gr