Ώρα αποδείξεων για τον Ολυμπιακό σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους πρωταθλητές Ελλάδας να καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του Βελγίου, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την Άντερλεχτ, με την παράδοση να είναι σαφώς υπέρ του Ολυμπιακού, στα εντός έδρας ματς με βελγικές ομάδες. Την περίοδο 1974-1975 οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν στην Πάτρα την Άντερλεχτ επικρατώντας με 3-0 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ωστόσο τα τρία γκολ που είχε πετύχει ο Μάικ Γαλάκος, δεν έφταναν στον Ολυμπιακό για να περάσει, αφού η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με 5-1 στο Βέλγιο. Βέβαια σε εκείνο το παιχνίδι στις 6 Νοεμβρίου του 1974, ο Ούγγρος διαιτητής Κάρολι Παλοτάι είχε ακυρώσει τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού και είχε αποβάλει τον Σταυρόπουλο.

Την περίοδο 2009-2010 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Σταντάρ Λιέγης, που ούτε εκείνη κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Ελλάδα. Οι Βέλγοι είχαν προηγηθεί, αλλά ο Ολυμπιακός με τα γκολ των Μήτρογλου στο 43’ και Στολτίδη στις καθυστερήσεις, κατάφερε να ολοκληρώσει την σπουδαία ανατροπή, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16».

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στην έδρα του ομάδα από το Βέλγιο, ήταν στους ομίλους της περιόδου 2013-2014, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 3-1 και να προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: sport-fm.gr