Συνάντηση με τον Δημήτρη Γόντικα αναμένεται να έχει σήμερα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για να συζητήσουν την μελλοντική πορεία του Παναθηναϊκού. Επιθυμία και των δύο είναι να διατηρηθεί το πλάνο που έχει καταστρωθεί από την αρχή της σεζόν, ενώ θα γίνει λόγος και για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Φεύγει ο Πλεσί, ενώ προχωράει και η περίπτωση πώλησης του Μπουμσόνγκ. Σήμερα μαθαίνουν όλους τους πιθανούς αντιπάλους τους στο Europa League οι «πράσινοι».

Προτεραιότητα του τεχνικού του «τριφυλλιού» είναι η απόκτηση του Κάστρο και φυσικά αν φύγει ο Μπουμσόνγκ, ενός κεντρικού αμυντικού για να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί. Ο Γόντικας γνωρίζει ότι ο αποκλεισμός της ομάδας από τη συνέχεια του Champions League, όσο απρόσμενη κι αν ήταν έχει κάποια ελαφρυντικά, αφού πλην του Τοτσέ που μπήκε αλλαγή, η υπόλοιπη ομάδα που αγωνίστηκε ήταν ίδια με την περσινή και χωρίς μάλιστα τα δύο βασικά «όπλα» της, Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βιτόλο δεν είναι έτοιμος ακόμα, ενώ ο Κουίνσι ήταν τραυματίας και ο Ζεκά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Μάλιστα για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού, από την πλευρά της διοίκησης τονίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Φερέιρα. Ο Πορτογάλος δεν είναι καν υπό επιτήρηση, αφού υπάρχει απόλυτη πίστη στο πλάνο του, ενώ είναι και πολύ κοντά στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Φεύγει ο Πλεσί

Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο Φερέιρα θέλει μόνο την προσθήκη του Αντρέ Κάστρο στο ρόστερ του, αφού τον θεωρεί ιδανική περίπτωση, όμως όσο καθυστερούν οι «πράσινοι» είναι ορατός ο κίνδυνος να πάει στην Σπόρτινγκ Χιχόν ο παίκτης. Για να προχωρήσει το θέμα του θα πρέπει να υπάρξει κάποια αποχώρηση για να προκύψουν οι οικονομικές δυνατότητες και αυτές θα τις προσφέρει ο Νταμιέν Πλεσί, όπως όλα δείχνουν. Ο Γάλλος μέσος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αγγλική ομάδα και βρίσκεται κοντά σε συμφωνία μαζί της. Αν τελικά φύγει θα εξοικονομηθούν 500.000 ευρώ περίπου, χρήματα που θα πάνε κατευθείαν για την απόκτηση του Κάστρο.

Όσον αφορά το θέμα του Μπουμσόνγκ, ο μάνατζερ του Γάλλου αμυντικού συνεχίζει να ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό, αλλά οι υψηλές αποδοχές του σέντερ μπακ των «πράσινων» αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην αναζήτηση αυτή. Πάντως, στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί τελικά λύση, κάτι που αν τελικά συμβεί θα εξοικονομηθούν 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Επίσης, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης συνεχίζει να μην υπολογίζεται και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες κρούσεις από ξένους συλλόγους, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι επίσημο.

Το απόγευμα συνεδριάζει το Δ.Σ.

Την πρώτη του συνεδρίαση θα έχει σήμερα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού, όπως αυτό προέκυψε από την τελευταία γενική συνέλευση. Παύλος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Δάβαρης και Λεωνίδας Πολέμης θα είναι οι μόνοι μέτοχοι που θα δώσουν το «παρών», ενώ θα προκύψουν και οι νέοι αντιπρόεδροι, ενώ θα αποφασιστεί ποια θα είναι τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, με τους Γόντικα, Δάβαρη, Πολέμη και Σπηλιωτόπουλο να είναι τα φαβορί.

Επίσης, γίνονται σκέψεις για να μπει γενικός αρχηγός, με τους Κωνσταντίνου και Ελευθεράκη να είναι οι δύο πρώτες επιλογές.

Οι αντίπαλοι για το Europa League

Μόλις ολοκληρωθούν τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League απόψε, θα γίνουν γνωστοί και οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού για την αυριανή κλήρωση. Οι «πράσινοι» θα γνωρίζουν τους πέντε πιθανούς αντιπάλους, έναν εκ των οποίων θα βρουν στον δρόμο τους. Συγκεκριμένα, θα γίνουν επτά όμιλοι των δέκα ομάδων. Θα χωριστούν σε πέντε αδύνατους και πέντε ισχυρούς, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνεται και το «τριφύλλι».

Πηγή: sport-fm.gr