Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με 76-64 του μαχητικού Άρη στο ΣΕΦ σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική της Α1. Ο Βασίλης Σπανούλης, στην επανεμφάνιση του μετά από απουσία 9 αγώνων, ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» με 15 πόντους και 5 ασίστ.

Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Χάγκινς(14 π. και 9 ριμπ.) και Μακνίλ (14 π.).

Με ιδανικό τρόπο είπε «αντίο» στην Α1 για το 2015 ο Ολυμπιακός. Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες επικράτησαν 76-64 του Άρη, χάρη στο ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο, αλλά και την άμυνα που δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να παραμείνουν «κολλιτσίδα».

Ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ (56-55 στο 30′), στη συνέχεια όμως οι πρωταθλητές πάτησαν… γκάζι, ξέφυγαν και ουσιαστικά η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω απ’ τους 4 (66-62), προτού εν τέλει έρθει η… άνετη νίκη -ενόψει Μπαρτσελόνα την άλλη εβδομάδα- με τo εύρος της ήττας να «αδικεί» τους φιλοξενούμενους.

Στην επιστροφή του, ο Σπανούλης είχε 15π.(5ασ), ο Στρόμπερι πρόσθεσε άλλους 14, ενώ καθοριστικοί ήταν οι Παπαπέτρου-Χάντερ. Από πλευράς κιτρίνων (την Κυριακή παίζουν ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό), που περιορίστηκαν στους 9 πόντους στην τελευταία περίοδο, 14 έβαλε ο ΜακΝίλ (καθηλώθηκε σ’ όλο το πρώτο μέρος με φάουλ), 14 ο Χάγκινς (9ρ.-4μπλοκ), ενώ ο Ουάιτ έμεινε χαμηλά. 24/31 βολές για τους Πειραιώτες, 15/20 για τους Θεσσαλονικείς σε ένα «σκληρό» ματς.