Την απόκτηση του Ζοέλ Σαμί ζήτησε από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ ο Λάζλο Μπόλονι. Ο 26χρονος Κονγκολέζος με γαλλικό διαβατήριο αμυντικός μένει ελεύθερος από τη Νανσί και έχει τα στοιχεία που αναζητούσε ο Ρουμάνος τεχνικός: είναι ψηλός (1,90μ.), δυνατός και διαθέτει εμπειρία, ενώ το κασέ του δεν ξεπερνά το ποσό που διαθέτουν οι Θεσσαλονικείς (250.000 ευρώ το χρόνο).

Ο παίκτης αναμένεται μέσα στην εβδομάδα στην Ελλάδα και στόχος είναι η μεταγραφή να «κλείσει» το ταχύτερο δυνατό. Κι αυτό γιατί με δεδομένη την αποχώρηση του Τσιρίλο, πολύ πιθανή αυτή του Σαβίνι κι ελλείψει του Κοντρέρας για το Κόπα Αμέρικα, δεν θα υπάρχουν λύσεις στα μετόπισθεν στη διάρκεια της προετοιμασίας κι ενώ η πρώτη επίσημη υποχρέωση είναι στις 28 Ιουλίου, για τον τρίτο προκριματικό του Europa League. Για να καλυφθεί το κενό στα στόπερ, το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα ακολουθήσει ο 23χρονος Παναγιώτης Κουρδάκης, που πέρασε την προηγούμενη τριετία δανεικός στη Γ’ Εθνική σε Θερμαϊκό Θέρμης, Πυρσό Γρεβενών και Επανομή, και θα υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Ο Σαμί, που έχει έξι συμμετοχές με την εθνική ομάδα του Κονγκό, αγωνιζόταν στη Νανσί από το 2008. Τη φετινή σεζόν είχε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Ligue 1 και δύο στο Κύπελλο, όπου πέτυχε κι ένα γκολ. Πέρυσι είχε 23 εμφανίσεις και ένα γκολ στη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας και πρόπερσι οκτώ συμμετοχές και ένα γκολ.

Σε αντίθεση με την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού, που επείγει, αυτή του επιθετικού θα καθυστερήσει. Κι αυτό γιατί θα εξαρτηθεί από πιθανές πωλήσεις παικτών, ενώ ο Λάζλο Μπόλονι θεωρεί πως η ομάδα μπορεί να πορευτεί με τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη, αλλά και τον Παπάζογλου (που επιστρέφει από το δανεισμό του στον Αστέρα Τρίπολης) στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν τον πιέζουν

Ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζει πως ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον περιμένει με… ανοικτές αγκάλες, εφόσον επιλέξει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν πιέζει τον πρώην συνεργάτη του και περιμένει από τον ίδιο το επόμενο βήμα, που είναι να το πάρει απόφαση. Μέσα σε όλα, ο Ζήσης Βρύζας είναι ο άνθρωπος που φέρεται να συνδέεται και με το επενδυτικό ενδιαφέρον ομάδας ομογενών επιχειρηματιών. Αυτής λέγεται πως ηγείται ένας Κωνσταντινουπολίτης οπαδός του ΠΑΟΚ που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη βωξίτη (ονόματι Φλωρίδης) και επιθυμεί συνύπαρξη Ζαγοράκη-Βρύζα στην κεφαλή της ΠΑΕ.

Ικανοποίηση για τα διαρκείας

Τον αριθμό των 4.475 έφτασαν τα πωληθέντα διαρκείας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και εκτιμάται πως μέχρι την Πέμπτη θα σπάσει το φράγμα των πέντε χιλιάδων, ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως ο Ιούνιος θα κλείσει με πωλήσεις σε πενταψήφιο αριθμό. Αυτό συνεπάγεται την εισροή «ζεστού» χρήματος στα ταμεία της ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr