Με τριπλό «χτύπημα» ξεκινάει το χορό των μεταγραφών ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν την Εσπανιόλ για Ντίντακ, τη στιγμή που θεωρείται κλεισμένος ο Μαρκάνο και η περίπτωση του Σάντσες αναμένεται να τελειώσει την επόμενη εβδομάδα. «Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί εδώ και καιρό τον Γκρμπιτς» επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μόγκρεν.

Έχοντας προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τις συζητήσεις με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού επέστρεψε ο Εντουάρντο Μαθία. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής είχε επαφή με τον μάνατζερ του Φράνκο Κοστάντσο, θετική εισήγηση για τον οποίο αναμένεται να κάνει και ο Αλέκος Ράντος στην έκθεσή του, αφού έμεινε ικανοποιημένος από την παρακολούθησή του. Αν δεν προχωρήσει του Αργεντινού τερματοφύλακα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα στραφούν στις λύσεις των Μογιά και Καταλαγιούδ από Βαλένθια και Έρκουλες αντίστοιχα, από το εξωτερικό και Γιακούποβιτς από το εσωτερικό, με τον Πάρντο να βρίσκεται στην αναμονή.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες φαίνεται να κερδίζουν και την Εσπανιόλ στη «μάχη» για την απόκτηση του Ντίντακ Βίλα από τη Μίλαν, έχοντας καταθέσει την καλύτερη πρόταση σε παίκτη και ομάδα. Ο 21χρονος μπακ δεν έχει απαντήσει ακόμα στην ομάδα της Βαρκελώνης και όπως τονίζουν από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, ο παίκτης προτιμά τον Ολυμπιακό, κυρίως λόγω συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Όσον αφορά τον Ιβάν Μαρκάνο, ο παίκτης θεωρείται κλεισμένος και το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί. Αισιοδοξία ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα τελειώσει και η υπόθεση του Κάρλος Σάντσες υπάρχει στου Ρέντη. Το γαλλικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται μέσα στο σαββατοκύριακο και η Βαλενσιέν θα μπορεί να διαπραγματευθεί με μεγαλύτερη άνεση. Βέβαια ο υποβιβασμός ή όχι της ομάδας θα παίξει το ρόλο του στα χρήματα που θα ζητήσει για τον Κολομβιανό μέσο.

«Παρακολουθεί Γκρμπιτς ο Ολυμπιακός»

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Πέταρ Γκρμπιτς επιβεβαίωσε ο Ιλία Ρατζένοβιτς. Ο αθλητικός διευθυντής της Μόγκρεν, μιλώντας σε ΜΜΕ του Μαυροβουνίου, μετά τον τελικό του Κυπέλλου της χώρας, λέγοντας για την παρουσία του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο γήπεδο: «Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθεί εδώ και καιρό τον Γκρμπιτς. Έχουν έρθει πολλές φορές και τον έχουν δει κι εκτός του Ολυμπιακού τον βλέπουν άλλες δύο ομάδες, μία πορτογαλική και μία πολωνική. Ξέρω ότι ο Γκρμπιτς αρέσει στον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόταση για την απόκτησή του.

Εμείς θέλουμε πρώτα να τελειώσει το πρωτάθλημα και μετά υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε για μεταγραφές».

• Τον Βασίλη Τοροσίδη εμπλέκουν στην υπόθεση μεταγραφής του Νταβίντ Πισάρο οι Ιταλοί, κάνοντας λόγο για περίπτωση ανταλλαγής.

• Συμφωνία για συμβόλαιο 1,5 εκατ. ετησίως με τον Νέλσον Βαλντές φέρεται να έχει ο Ολυμπιακός, αλλά προσπαθεί να μειώσει τις απαιτήσεις της Χέρκουλες, που έχουν ξεκινήσει από τα τέσσερα εκατομμύρια.

Πηγή: sportfm.gr